Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.175
% 0.61
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.175
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Binance, Kripto Paraların Borsa Dışında Tutulmasına İzin Veriyor

Binance

Kripto borsası Binance yeni duyurduğu özellik sayesinde kurumsal yatırımcıların kaldıraçlı işlemlerde teminat olarak kullandığı kripto paraları platform dışında tutmalarına izin verecek.

FTX iflası sonrası yatırımcıların merkezi borsalara olan güveninin azalması ile Dünyanın önde gelen kripto borsası Binance, kurumsal yatırımcılar için alım satım hizmetlerini geliştirmeye devam ediyor.

Borsanın 16 Ocak tarihinde yaptığı bir duyuruya göre, kurumsal yatırımcılar yeni duyurulan borsa dışı mutabakat çözümü olan Binance Mirror ile soğuk cüzdanlarını kullanarak yatırım ve alım satım yapabilmesi sağlanacak.

Duyurulan bu yeni özellik sayesinde, kullanıcıların varlıkları soğuk cüzdanlarda korunacak ve olası siber saldırılara karşı koruma sağlanacak.

“Varlıkları, Binance Borsası’ndaki Mirror pozisyonları açık kaldığı sürece ayrılmış soğuk cüzdanlarında güvende kalır ve bu pozisyonlar herhangi bir zamanda kapatılabilir.”

Binance’in perakende yatırımcılara benzer  hizmetleri sunmayı planlayıp planlamadığı henüz bilinmiyor..

Merkez Borsalar Güven Kazanmaya Çalışıyor

Kripto borsaları Ftx çöküşü ile beraber Binance başta olmak üzere çoğu merkezi borsa, kullanıcıların güvenini kazanmak için “proof of reserve” yani rezerv kanıtı raporları paylaşmaya başlamıştı.

Yaşanan çöküş yatırımcıların varlıklarını merkezi bir platformda saklamak yerine kendi cüzdanlarında saklamasına neden olmuş, 2022’nin sonlarında ise merkezi borsalardan milyarlarca dolar değerinde kriptonun ayrılmasına ve likiditede büyük bir düşüş yaşamasına neden olmuştu.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, artan kendi kendine saklama eğilimi ve CEX’lere olan güvensizliğin ortasında, merkezi borsaların bir gün artık gerekli olmayabileceğini söylemiştii. Ayrıca kasım ayında Binance’in risk sermayesi kolu da Belçikalı donanım cüzdanı firması Ngrave’e yatırım yapmıştı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir