Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.500
% 1.23
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.500
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Binance CEO’sundan Tahmin: BTC ve Altcoin Yatırımcılarını Uyardı!

Binance CEO’su Changpeng Zhao, BTC ve altcoin piyasasını aşırı korku sardığı için yatırımcıları duygularını kontrol etmeye çağırıyor.

Changpeng Zhao, büyük çöküşten sonra BTC ve altcoin piyasası için boğa kalıyor

Yakın tarihli bir tweet’te CZ, düşüşün birkaç yıl içinde bir düzeltmeden başka bir şey olmayacağını iddia ederek yatırımcıların endişelerini gidermeye çalıştı. Bugün erken saatlerde Twitter hesabından şu mesajı verdi:

Sizin için ilk ve acı verici olabilir ama Bitcoin için ilk değil. Şimdi sadece düz görünüyor. Bu (şimdi) birkaç yıl içinde de düz görünecek.

Videoda Bitcoin fiyatının 2014’ten bu yana izlediği rota vurgulanıyor…

Net değerinin 17,7 milyar dolar olduğu tahmin edilen dünyanın en zengin kripto patronu, Bitcoin’in geçmişte birçok büyük çöküşe katlandığını hatırlattı. CZ ayrıca yatırımcıları duygularını kontrol etmeye çağırıyor. Paniğe yenik düşenler, çok fazla riskle başa çıkamıyorlarsa pozisyonlarını azaltmayı düşünebilir.

Bitcoin fiyatı Temmuz 2021’den bu yana ilk kez 30.000 dolar seviyesinin altına düştü

Devasa satış, en sıcak Blockchain projelerinden biri olan Terra’nın patlamasıyla daha da kötüleşti. Amiral gemisi UST stablecoin’i istikrarını kaybettikten ve 0,70 doların altına düştükten sonra, LUNA %60’tan fazla çöktü.

coinmuhendisi.com haberlerinde yer verdiğimiz üzere, yüksek dalgalı fiyat hareketlerinin ve çalkantılı piyasasının bir sonucu olarak Terra Luna Foundation Guard (LFG), UST fiyatını sabit tutabilmek için cüzdan bakiyesini 70.000 BTC’den (2,23 milyar dolar) 0 BTC’ye indirdi.

Böylece, Aralık 2020’deki SEC davası nedeniyle değerinin yarısından fazlasını kaybeden XRP’den bu yana herhangi bir büyük kripto para birimi projesi için en büyük bir günlük düşüş gerçekleşti. Binance para çekme işlemlerini askıya aldıktan ve Luna Foundation Guard (LFG) tüm Bitcoin rezervlerini dağıttıktan sonra, stablecoin UST fiyatı tekrar 0,9 doların üzerine çıkmayı başardı.

Yine de, bu benzeri görülmemiş önlemler, UST’yi 1 dolara geri itmeyi başaramadı ve çoğu, en büyük merkezi olmayan stablecoin’in büyük bir başarısızlıkla sonuçlandığını iddia ediyor.

Bu arada, Tether (UST) aşırı volatiliteden yararlanarak günlük işlem hacminde 160 milyar doları aştı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir