Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.533
% 4.33
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.533
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Binance CEO’sundan Bitcoin Ayı Piyasası Yorumu: 4 Yıl Mı?

Binance CEO’su Changpeng Zhao, CNBC Squawk Box Asia katılımında Binance’in kaldıraç sisteminin benzersiz olduğunu söyledi. Dünyanın en büyük borsasının sağladığı avantajları açıkladı. Bunun dışında CZ, dört yıllık piyasa döngüsünün tekerrür etmeyebileceğini söylüyor.

Düzenleyiciler kaldıraçlı piyasa istemiyor

Changpeng Zhao, borsasının kaldıraçlı Bitcoin ürünleri sunmasının doğruluğunu tartıştı. Henüz emekleme döneminde olan kripto para piyasası, milyonlarca tecrübesiz yatırımcıya sahip. Bu yatırımcılar göz önüne alındığında CZ, kaldıraçlı işlemler hakkında şunları söyledi:

Kaldıraçlı ürünleri yalnızca izin verilen yerlerde sunuyoruz; izin yoksa, onlara teklif etmeyiz.

Binance borsasında kaldıraçlı işlem yapmak için yatırımcıların bir “mini testi” geçmesi gerekiyor. Sorulardan biri: “Para kazanma şansınızın %50’den fazla olduğunu düşünüyor musunuz?”. Kullanıcılar bu soruya “evet” cevabını verirse, Binance kullanıcının kaldıraçlı işlem yapmasına izin vermez. Bunun amacı, bilinçsiz yatırımcıları fon kaybından korumaktadır.

CZ kaldıraçlı işlemler konusunda, bu ürünlerin piyasayı dengelediğini söylüyor. Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere, yakın tarihli bir röportajda finans uzmanı olan Jim Rogers’de benzer bir görüşü dile getirmişti. CZ ise istikrarı vurgularken, düzenleyicilerin öfkesini çektiğini söylüyor:

Tüm soruların ‘doğru’ yanıtlarını Reddit’te bulabilirsiniz. İnsanların kaldıraçlı ürünlerde para kaybedeceğini söylemek daha mantıklı değil mi? Daha fazla istikrara yol açar ve aynı zamanda düzenleyicilerin öfkesini çekmez mi?

Binance CEO’su: Mevcut kripto düşüşü 4 yıl sürebilir 

CZ’ye yöneltilen sorulardan biri ayı piyasasının ne kadar sürebileceğiyle ilgiliydi. CZ, bunun cevabını kimsenin bilmediğini, ancak ayı piyasasının tarihsel olarak 4 yıllık sürdüğünü söyledi. 2013, 2017 ve 2021, boğaların sahada olduğu 4 yıllık döngü dönemleriydi. Ancak CZ, tarihin her zaman tekerrür etmeyeceğini söylüyor:

Tarihin böyle olması geleceğin de böyle olduğu anlamına gelmez.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir