Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.049
% 0.77
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.049
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Binance CEO’su: Bu Altcoin’ler Çöküşe Mahkum!

Binance CEO’su Changpeng Zhao, geçtiğimiz saatlerde yaptığı paylaşımlarda, oyna-kazan (P2E), staking ve airdrop lansmanlarının nitelikli iş modelleriyle desteklenmesi gerektiğini söyledi. CZ’ye göre gerçek araçlar ve ürünler üretmeyen projeler çöküşe mahkum…

Binance CEO’sundan kritik piyasa analizi

DeFi piyasası bu yılın başlarında düşerken, kripto yatırımcıları portföylerini büyütmek için GameFi’ye akın etti. Ardından, metaverse ve NFT odaklı oyunları projelerinin sayısı 693’ten %103 artarak 1.406’ya yükseldi. Bu alanda faaliyet gösteren başarılı projelerden bazıları: Axie Infinity (AXS), DeFi Kingdoms (JEWEL) ve Crabada (CRA). Bu projelerin başarılı olmasının nedenlerinden biri oyuncuların oynayarak para kazanabilmeleridir. Geliştirici ekipler daha fazla oyuncuya ulaşabilmek için çeşitli staking ve airdrop etkinlikleriyle piyasa adım atıyorlar. Binance CEO’su Changpeng Zhao ise bugün bu konuda şunları söyledi:

Oyna-kazan, stake, airdrop vb. gibi teşvikler yeni kullanıcıları çekmek için harikadır. Ancak projenin “teşviklerden” daha büyük bir “gelir” modeli yoksa, aşırı arz nedeniyle token fiyatı eninde sonunda çökecektir. Anahtar şudur: insanların kullandığı ürünler oluşturun.

Örneğin Axie Infinity (AXS), hiperenflasyon nedenliyle ek gelir sağlamak isteyen binlerce Venezuelalı oyuncuya ev sahipliği yapıyor. Axie Infinity oynamak isteyen ancak yeterli finansal kaynağa sahip olmayan oyunculara diğer oyuncuların hesaplarından oyun oynamasına izin veren “Axie Infinity Scholarship” veya “Axie Infinity Bursu”, CZ’nin kastettiği “insanların kullandığı ürünler oluşturun” ifadesine çok uygun. Gelir konusunda, yukarıdaki tweet’in devamında CZ şunları söylüyor:

Gelir, kullanıcıların token harcaması, geliştiricilere sanal ürünler için ödeme yapması, ağ ücretleri vb. Sürdürülebilirlik: Gelir > teşvikler

Gerçek projeleri seçerken nelere dikkat edebilirim?

  • Ekibin uzun vadeli bir gelişim planı ve finansal desteği var mı?
  • Proje tanınmış bir risk sermayesi firması tarafından destekleniyorsa, projeye çok fazla güvenilirlik katabilir.
  • Kurucuların ve ekibin özellikle oyun sektöründe Blockchain konusunda deneyim sahibi olup olmadığı da önemlidir.
  • Finansman miktarı önemli. Örneğin, bir boğa piyasasında veya bir ayı piyasasında, farklı projelerin finansman tutarları da farklıdır.

Coinmuhendisi.com olarak hazırladığımız metaverse rehberine buradan (bölüm-1, bölüm-2) ulaşabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir