Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$65.306
% 2.19
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 65.306
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Binance CEO’su Bu Altcoin’den Özür Diledi: Üzgünüm!

Binance CEO’su Changpeng Zhao, CoinMarketCap’in Ripple’a yönelik olumsuz bir paylaşımı nedeniyle Ripple topluluğundan özür diledi. CoinMarketCap, Twitter üzerinde yaptığı bir ankette “sahtekar” olarak XRP’yi göstermişti İşte detaylar…

Binance CEO’su, Ripple’dan özür diledi

Dünyanın en büyük borsası Binance’in CEO’su ve kurucusu Changpeng Zhao (CZ), kripto para birimi veri platformu CoinMarketCap’in XRP’ye karşı yaptığı olumsuz yorumların ardından Ripple topluluğundan özür diledi. CZ, Binance’in sahip olduğu CoinMarketCap’ten gelen olumsuz yorumun nereden çıktığına dair bir soruşturma yaptı ve gönderinin şirkete yeni katılan bir çalışan tarafından yapıldığı söylendi. CZ, XRP topluluğundan özür diledi ve böyle talihsiz bir olayın bir daha olmayacağına söz verdi. Zhao, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Soruşturdum. Yeni bir çalışanın hatası. Artık tüm yöneticileri de biliyor. Tekrar yaşanmayacak. Bunun için üzgünüm. Platformlar olarak, mümkün olduğunca tarafsız kalmalıyız.

https://twitter.com/cz_binance/status/1520008283242864642

Neler yaşanmıştı?

Dün, CoinMarketCap, bir Twitter gönderisinde takipçilerinden Bitcoin, Ethereum, Binance Coin ve Ripple, Chainlink gibi varlıkları içeren dokuz kripto para biriminin arasındaki “imposter”ı (sahtekar) seçmelerini istedi.  Yani kripto para veri platformu, Twitter gönderisinde, popüler oyun “Among Us”ın  bir adaptasyonunu yapmaya çalıştı. Kripto para birimi topluluğu seçimlerini çoğunlukla kişisel duygulara dayalı olarak yaptıktan sonra, Ripple’ın seçilen dokuz kripto para birimi arasındaki sahtekar olduğu fark edildiğinde herkes şok oldu.

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere 2020’de Binance tarafından satın alınan CoinMarketCap’in, XRP’yi sahtekar olarak seçmesinin ardında yedinci en büyük kripto para biriminin merkezi, diğerlerinin merkeziyetsiz olarak kabul edilmesi faktörü yer alıyordu.  CoinMarketCap için, Ripple merkezileştirilmiş bir durumda; çünkü projenin kurucuları ve geliştiricileri, kripto para biriminin toplam arzının büyük bir yüzdesine, yüzde 50’den fazlasına sahip. CMC, XRP token arzının yüzde 50’sinden fazlasını kontrol eden Ripple yöneticileri ile, Blockchain şirketinin yöneticilerinin firmanın geleceği hakkında önemli kararlar alınırken üstün olacağını belirtti. Bu sırada XRP, yüzde 2.2’lik bir düşüş ile 0.62 dolardan el değiştiriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir