Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$65.267
% 4.83
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 65.267
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Binance CEO’su Bu 2 Altcoin İçin Konuştu: Hayal Kırıklığı!

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), kripto tarihinin en büyük hack saldırılarından birinin (ayrıntılar) kurbanı olan Axie Infinity’i ekibini örnek vererek, iletişime geçmelerine rağmen geri dönüş yapmayan Terra ekibi hakkında “kayal kırıklığına” uğradığını paylaştı. Terra (LUNA) ve TerraUSD (UST)’ye yönelik açıklamalar yapan CZ, delist kararının yatırımcıları korumak için alındığını söylüyor.

Binance CEO’su Terraform Labs’ı sert eleştirdi

Neredeyse 1 haftadan kısa bir süre içinde, piyasa değerine göre ilk 10 arasına ulaşmış UST ve LUNA piyasadan silindi.

Konuda hakkında, gün içinde bir dizi tweet’te açıklama yapan Binance CEO’su Changpeng Zhao, borsanın web sitesinden önceden yapılan bir duyuruyu takiben neden LUNA ve UST işlemlerini durdurmayı seçtiklerini açıklıyor. Terra’nın algoritmik stablecoin mekanizmasının aşırı LUNA basımına yol açtığını söyleyerek, yatırımcıların satın almaya devam etmesi üzerine mağduriyeti önlemeye çalıştıklarını belirtiyor:

Borsa dışında yeni basılan büyük miktarlardaki LUNA’nın farkında olmayan bazı kullanıcılarımız, mevduata izin verilir verilmez fiyatın muhtemelen daha da düşeceğini anlamadan LUNA’yı tekrar satın almaya başladı. Önemli riskler nedeniyle işlemleri askıya aldık.

Terra, son birkaç gün içinde UST’nin sabit değerini kaybetti ve LUNA’nın aşırı şişen token arzı nerdeyse sıfıra yaklaştı. Çöküş, sadece bir hafta içinde yaklaşık 30 milyar dolarlık değeri sildi ve kripto tarihinin en büyük olaylarından biri olarak tanımlanıyor. Yazım sırasında UST:

CZ konu hakkında geniş bir açıklamaya da yer verdi. Delist kararının ipin ucu elden kaçan LUNA arzına rağmen yatırımcıların satın almaya devam etmesi üzerine mağduriyet yaşanmaması için alındığını paylaştı. Binance’in Terrra ekibiyle temasa geçmesine rağmen geri dönüş alamadıklarını bildiren CZ, 650 milyar dolarlık Ronin hack saldırısını örnek vererek, Axie Infinity ekibinin planlı ve kararlı çalışmasının ardından mağduriyeti giderebildiğini, ancak Terra ekibinin bu olaya tezat tepki verdiğini söylüyor.

Bu arada, Binance’in Temmuz 2018’de kurulan yatırımcıları korumaya yönelik acil durum sigortası olan “SAFU” fonu bulunuyor. BscScan’den elde edilen verilere göre bu fon şu anda 300 milyon doların üzerinde.

coinmuhendisi.com olarak Terra ile ilgili tüm haberleri kronolojik olarak bu bültende ele aldık. Gelecek gelişmeleri aktarıyor olacağız.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir