Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$65.241
% 4.92
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 65.241
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Binance CEO’su Ayı Piyasasında Önemli Tahmin Yaptı!

Binance kurucusu ve CEO’su Changpeng “CZ” Zhao, analitik verileri son derece düşük bir suç benimseme yüzdesini ortaya çıkardığı için kripto para birimlerinin genellikle fiat para birimlerinden daha güvenli olduğunu düşünüyor.

Binance CEO’su: Yasadışı adresleri içeren toplam hacmin yüzdesi inanılmaz derecede düşük

CZ, Blockchain tabanlı analitik platformu Chainalysis’in istatistiklerine atıfta bulunarak, geçen yıl kripto alanındaki yasa dışı işlemlerin sayısının yıl boyunca toplam işlem hacminin %0,15’ini oluşturduğuna dikkat çekti. Bu, kripto para birimlerinin daha fazla suç faaliyeti için kullanıldığına dair kripto karşıtı savunucuların çoğunluğu arasındaki kesin inancın aksine.

Chainalysis verileriyle ilgili olarak, kripto para birimleriyle ilgili suçlar, 2020’deki 7,8 milyar dolardan %79’luk bir artışla geçen yıl 14 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Ancak bu rakamlar her şeyi ortaya koymuyor.

Geçen yıl kripto işlemlerindeki toplam 15,8 trilyon dolar (2020 rakamına göre %567 artış) olan muazzam büyüme ile ilgili olarak, yasadışı adresleri içeren oranın inanılmaz derecede düşük olduğu ve tüm işlemlerin %0,15’ini oluşturduğu ortaya çıktı. Hatta 2020’deki yüzde 0,62’den bile daha düşük.

Grafikte 2019, %3.38 ile en yüksek orana sahip görünüyor, bu büyük ölçüde Çinli ve Güney Koreli yatırımcıları içeren PlusToken Ponzi Programından kaynaklanıyor.

Kripto para birimleriyle ilgili mali suçların genel işlem hacmine göre azaldığı görülüyor

Ancak uzmanalar göre aynı şey fiat para birimleri için söylenemez. Raporlara göre Birleşmiş Milletler yılda yaklaşık 800 milyar, toplamda 2 trilyon doların aklandığının tahmin edildiğini bildiriyor, bu rakam küresel GSYİH’nın %2 – 5’ini temsil ediyor.

Yasadışı işlemler açısından daha güvenli olmanın yanı sıra, kripto para birimlerinin enflasyona karşı mükemmel bir koruma olduğu düşünülüyor. Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere, Fed geçtiğimiz günlerde faiz oranını %0,5 puan artırdı, 2000’den beri görülen en yüksek oran.

2021 yılının sonlarında milyarder hedge fon yöneticisi Paul Tudor Jones, Bitcoin’in enflasyona karşı altından daha iyi bir hedge olduğuna neden inandığını belirtti. Aynı zamanda, Amerikan yatırım firması JP Morgan, müşterilerine, kurumsal yatırımcıların altından ziyade enflasyona karşı daha iyi bir koruma olarak Bitcoin’e geçiş yaptığını bildirdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir