Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.187
% 3.78
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.187
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Binance Bu 4 Altcoin İçin Duyuru Yaptı: Delist Ediliyorlar!

Terra ve UST kısa süre önce delist edildikten sonra geçtiğimiz dakikalarda spot işlemlere açıldı. Binance tarafından yapılan duyuruya göre LUNA/BUSD ve UST/BUSD çiftleri bugün itibariyle spot ticarete devam edecek. Altcoin çiftleri AKRO/BTC, CKB/BTC ve RSR/BTC ise delist ediliyor.

Binance bu altcoin çiftlerini listeden çıkartıyor

Binance, 14 Mayıs itibarıyla aşağıdaki işlem çiftlerini durduracak. Henüz işlem yapmayan kullanıcılara takas için bir süre daha müddet tanınıyor. 14 Mayıs 06:00 itibarıyla kullanıcıların bir daha işlem yapma imkanı olmayacak.

  • AKRO/BTC
  • CKB/BTC
  • RSR/BTC

Binance listesinden ayrılan diğer kripto para birimleri LUNA/BUSD ve UST/BUSD oldu. Resmi duyuruya göre Terra doğrulayıcıları, blok üretimine devam etmeye, on-chain takasları devre dışı bırakmaya ve IBC kanallarını kapatmaya karar verdi. Şimdi LUNA/BUSD ve UST/BUSD çiftleri bugün itibariyle spot ticarete devam edecek. LUNA ve UST için para yatırma ve çekme işlemleri de aynı anda açılıyor. Binance’den bir uyarı:

Lütfen alım satım yapmadan önce LUNA ve UST’nin temelleri hakkında kendi araştırmanızı yaptığınızdan emin olun.

CZ’den Terra ve UST açıklaması

Coinmuhendisi.com haberlerinde yer verdiğimiz üzere, Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) bugün Terra ekosistemi hakkında kritik açıklamalarda bulundu. Delist kararının, yatırımcıların yüksek LUNA arzına rağmen satın almaya devam etmesi nedeniyle herhangi bir mağduriyeti önlemek için alındığını açıkladı. Binance’in Terra ekibiyle iletişime geçmesine rağmen bir yanıt alamadıklarını belirten CZ, örnek olarak 650 milyar dolarlık Ronin hack saldırısını aktararak, Axie Infinity ekibinin planlı ve kararlı çalışmasının ardından mağduriyetleri giderebildiklerini ancak Terra ekibinin bu olaya ters tepki verdiğini söyledi.

TerraUSD ve LUNA, ekosistemde büyük satışlar başladığından beri fiyat ve piyasa değerinde gerçek bir düşüş yaşadı. Piyasa değerine göre üçüncü en büyük stablecoin olan TerraUSD (UST), dolardan düşüşe geçen ve Salı günü 0,67 dolara kadar düşen feci bir çöküş tecrübe etti. Yazım sırasında LUNA 0.00008327, UST ise 0.1857 dolardan işlem görüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir