Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.623
% 0.32
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.623
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Biden Yönetimi, Kara Para Aklama Konusunda Dijital Varlıkları Ön Plana Çıkardı

6 Aralık tarihli “Yolsuzlukla Mücadele Stratejisi”nde Beyaz Saray, yasadışı finansmanın ve küresel yolsuzluğun önlenmesinde geliştirilmesi gereken yerleri belirledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Biden yönetimi, emlak piyasaları ve offshore vergi cennetleri de dahil olmak üzere kara para aklamayla mücadele eksikliklerini belirledi. Yönetime göre bu eksikler arasında dijital varlık kullanımı da yer alıyor.

Raporda şu ifadeler yer aldı:

“Dijital teknolojideki gelişmeler, nakit para yerine dijital alternatiflerin verimliliğini, kolaylığını ve erişimini önemli boyutlarda iyileştirdi. Böylece dünyanın genelinde dijital varlıkların kullanımı ve ticaret kapasitesini artırdı.

Ayrıca dijital varlıklar, fidye yazılımı saldırıları, insan ve narkotik kaçakçılığı, kara para aklama ve yolsuzluk faaliyetlerini desteklemek için kullanıldı”

Raporda geleceğe yönelik ibareler ise yer almadı. Yalnızca dijital varlıkların oluşturduğu risklerin inceleneceği vurgulandı.

Biden yönetiminin raporu, Hazine Bakanı Janet Yellen’in daha önce üzerinde durduğu konulara odaklanıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir