Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$61.149
% 3.78
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 61.149
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Biden Bu Hafta Kripto Paralar İçin Karar Verecek! Neler Bekleniyor?

ABD Başkanı Biden’in önümüzdeki hafta kripto paralar hakkında önemli bir karar vereceği bildiriliyor. Biden yönetiminin, ilgili birimleri ülkedeki kripto para birimi kurallarını koordine etmeye teşvik eden bir yürütme emri çıkaracağı bildiriliyor. Detaylar Coinmühendisi.com’da.

Biden’dan kripto paralar için talimat

Joe Biden’in, devlet kurumlarını kripto para birimi endüstrisinin özelliklerini incelemeye yönlendiren bir yürütme emri çıkaracağı bildiriliyor. Başkanın, birçok alanda olduğu gibi, kripto para alanında da kurallar oluşturmaya teşvik etmesi bekleniyordu zaten. Yaklaşan direktif, merkez bankası dijital para birimlerine de odaklanacağı için önümüzdeki hafta gelecek. Yürütme emri, federal hükümetin operasyonlarını yöneten ABD Başkanı tarafından imzalanmış, yazılı ve yayınlanmış bir direktiftir. Yakın tarihli bir kapsama göre, bir sonraki kripto para birimlerine, CBDC’lere ve bunların ABD pazarındaki ilgili düzenlemelerine yönelik olacak. Başkan, Hazine, Adalet ve Ulusal Güvenlik Departmanlarından  kripto endüstri için kapsamlı bir düzenleyici çerçeve tasarlamasını talep edebilir.

Kripto savunucuları, dünyanın dijitalleştiğini, Bitcoin ve altcoinleri merkez sahneye koyduğunu savunuyorlar. Ve bu nedenle, nakit paranın artık çok tercih edilmediğine inanıyorlar. Aynı zamanda, fiat para birimleri, artan küresel enflasyon nedeniyle yavaş yavaş değerlerini kaybediyor ve bu da kripto para birimlerini yatırımcılar için daha çekici bir seçenek haline getirebilir. Biden’ın yürütme emri, tüketicileri, işletmeleri ve yatırımcıları korumak için önlemlere odaklanabilir. Özellikle, direktif şeffaflık ve geliştirilmiş Müşterini Tanı (KYC) kurallarını gerektirebilir. Biden yönetiminin kripto kurallarını standartlaştırmak için diğer ülkelerle koordine edeceği de gelen haberler arasında. Pek çok kişi, ABD’li milletvekillerinin özel olarak tasarlanmış bir kripto para birimi mevzuatı mı sunacağını yoksa sektöre hisse senedi veya tahvil gibi geleneksel finansal varlıklar olarak mı davranacağını merak ediyor.

Çin‘in aksine, Amerikan hükümetinin tüm kripto para birimi faaliyetlerini yasaklama niyeti yok. Fed Başkanı Jerome Powell, Ekim 2021’de piyasada denetimin gerekli olduğunu iddia etti. Özellikle stablecoin’lerin özel düzenleyici dikkat gerektiren varlıklar olduğu konusunda uyardı. Birkaç gün sonra, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu başkanı Gary Gensler bu tür planları yineledi. Ayrıca, ülkenin para ağında finansal istikrar sorunlarına neden olabileceklerini savunarak stablecoin’lerle ilgili endişelerini dile getirdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir