Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.598
% 0.70
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.598
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

BICO Coin Nedir? Biconomy (BICO) Coin Yorum ve Geleceği 2022

Bu yazımızda BICO coin nedir, kripto para birimi Biconomy (BICO ) nedir, BICO coin nasıl satın alınır gibi sorulara cevap vermeye çalıştık. İşte BICO coin yorum ve geleceği hakkında detaylar…

BICO Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 BICO Coin 11.48 TL TL’den işlem görüyor. BICO Coin fiyatı son 24 saat içerisinde -4.23% değişim gösterdi. BICO Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise 11,961,735 $ dolar, toplam piyasa değeri ise 101,567,715 $ dolar seviyesinde.

BICO Coin Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 BICO Coin 0.692460 $ dolardan işlem görüyor.

Çoğu insan internetle sosyal medya platformlarının, çevrimiçi uygulamaların ve bir hizmet olarak yazılımların modern yaşamın temel bir parçası haline geldiği Web 2.0 aracılığıyla etkileşime girmiştir.

Web 3.0, internetin bir sonraki aşaması olarak destekleniyor. Kullanıcılar tek bir hesapla platformlar arasında sorunsuz bir şekilde hareket edebilir, alışveriş yapabilir, bilgilere göz atabilir, eğlenceye göz atabilir ve daha fazlasını yapabilir.

Biconomy (BICO), geliştiricilere Web3 uygulamaları oluşturmak için yapı taşları ve arayüz sağlayarak Web 3.0’ı veya Web3’ü gerçeğe dönüştürmek isteyen bir projedir.

Biconomy Nedir?

Biconomy (BICO), Web 3.0 uygulamaları için işlem yönetimi, gaz ödemeleri ve köprüleri yönetebilen çok zincirli, tak ve çalıştır geçiş protokolüdür. Altyapı gözetimsizdir, bu da kullanıcıların işlemleri gerçekleştirirken ağ değiştirme konusunda endişelenmelerine gerek olmadığı anlamına gelir.

Birçok Web 3.0 uygulaması Ethereum üzerine kurulmaya devam ediyor; ancak, tüm bu trafik, Ethereum blok zincirinin tıkanmasına neden olarak, gas fiyatlarını önemli ölçüde artırdı ve geliştiricileri uygulamaları için alternatif zincirler aramaya zorladı (Solana, Polkadot, Cardano, Binance Smart Chain ve diğerleri gibi). Web3’ün çok zincirli bir gerçeklik olacağı açıktır ve kullanıcıların çeşitli zincirler arasında fon taşımasına yardımcı olmak için güvenli köprüleme çözümlerinin gerekli olacağı açıktır.

Geleneksel uygulama geliştirmede, yazılım geliştirme kitleri (SDK’lar) ve uygulama programlama arayüzleri (API’ler), uygulama işlevselliği geliştirmek için iki temel araçtır. Bir SDK, belirli bir platform için bir uygulama oluşturmaya yönelik araçlar sağlarken bir API, iki platform arasındaki iletişimi kolaylaştırır ve uygulamalar arasında verimli entegrasyonu mümkün kılar.

Biconomy, geliştiricilere, özelleştirilmiş bir işlem yolculuğuyla merkeziyetsiz uygulamalar (DApp’ler ) oluşturmalarını sağlayan güçlü ve kullanımı kolay SDK’lar/API’ler sunar ve böylece son kullanıcılar blok zincirinin karmaşıklıklarıyla uğraşmak zorunda kalmaz. Bu, geliştiricilerin kullanıcılar ve DApp’ler arasında sorunsuz etkileşimler oluşturmasını sağlar.

Biconomy’nin amacı, işlem deneyimini basitleştirerek Web3 ürünlerini eski Web2 ürünleri kadar sezgisel ve kullanımı kolay hale getirmektir. Biconomy, kripto işlem katmanındaki önemli sorunlu noktaları çözerek Web3 deneyimlerini basitleştirmeyi ve merkezi olmayan projelerin toplu olarak benimsenmesine yardımcı olmayı umuyor.

Çok sayıda geliştirici, merkeziyetsiz finans (DeFi), NFT’ler, oyun ve daha pek çok üründe kullanıcılara sorunsuz bir deneyim sunmak için Biconomy’den ve çoklu zincir yığınından yararlanıyor. Biconomy onlara şunları sağlıyor:

  • Tak ve çalıştır API’leri ve SDK’ları: Biconomy’nin temel ürünleri, geliştiricilerin üstün kullanıcı deneyimine sahip DApp’ler oluşturmak için kullanabilecekleri tak ve çalıştır API’leri ve SDK’ları içerir.
  • Gas’sız işlem ücretleri: Web 3.0 kullanıcıları, DApp’i her kullandıklarında, toplu kabul için oldukça büyük bir engel olan gaz ücreti ödemek zorundadır. Netflix, bir TV şovu bölümünü her izlediğinizde sizden sunucu ücreti almaz, o halde DApp’ler neden her işlem için kullanıcılardan gaz ücreti talep etsin? Biconomy, gaz ücretlerini sübvanse etmek için meta işlemlerden yararlanır ve DApp kullanıcılarına tamamen gazsız bir deneyim sunarken, onları kaputun altındaki karmaşık UX’ten korur.
  • Çoklu para birimi desteği: dApp’lerin çoğu Ethereum üzerine kuruludur, bu da kullanıcılar için mevcut tek ödeme seçeneğinin ETH olduğu anlamına gelir. Biconomy, çoklu tokenleri destekler ve kullanıcıların cüzdanlarında bulunanları kullanarak işlem ücretlerini ödemelerine olanak tanır.
  • Karmaşık olmayan, basitleştirilmiş kullanıcı arayüzü: Bir kullanıcının bir DApp ile yaptığı her etkileşim, teknik olarak bir miktar teknik deneyim ve kripto bilgisi gerektiren bir blok zinciri işlemidir. Kullanıcıların, düşük veya fazla ödeme yapmamaları için kripto cüzdanlarını nasıl kuracaklarını, gaz kullanacaklarını ve gaz maliyetlerini doğru şekilde tahmin edeceklerini anlamaları gerekir. Biconomy, tüm çanlar ve ıslıklar olmadan kullanımı kolay bir arayüz sunarak süreci basitleştirir.
  • Zincirler arası transferler: Farklı zincirler arasında transfer yapmak genellikle sorunsuz değildir ve potansiyel olarak gecikmelere yol açar. Katman 2 çözümlerinde bile, ilk katılım pahalı, yavaş ve karmaşık olabilir. Biconomy, doğası gereği çok zincirlidir ve bir dizi blok zinciri ve L2’de meta-işlemleri mümkün kılarak, farklı zincirlerden iletişim ve değer akışını güvenli, uygun maliyetli ve basit hale getirir.

Biconomy Nasıl Çalışır?

Biconomy, geçiş altyapısını yönetmek için “yürütücüler” ve “doğrulayıcılar” kullanır. Yürütücüler, geçiş node’lerini çalıştırır ve meta işlemleri gerçekleştirirken, doğrulayıcılar, yürütücünün işlemlerini doğrulayarak ağı güvence altına alır.

Yürütücüler, aldıkları işlemleri aktarır ve işlemi blok zincirine eklemek için gerekli gaz ücretlerini öder. Hedef blok zincirinin yerel para birimini kullanarak ödedikleri para geri ödenir ve ayrıca her işlemden bir prim ücreti alırlar. Aktarılan işlem doğrulayıcılar tarafından doğrulandıktan sonra, uygulayıcılar Biconomy’den BICO tokenlerinde bir ödül de alırlar.

BICO Coin Nedir?

BICO, ağ ücretleri, ağ yönetişimi ve ağ katılımcıları için teşvikler için kullanılan Biconomy altyapısının yerel tokenidir. Ethereum’da basılmış bir ERC-20 tokenidir. BICO’nun toplam arzı 1 milyar token ile sınırlandırılmıştır.

BICO Tokenleri Ne İşe Yarar?

BICO tokenleri aşağıdakiler için kullanılabilir:

  • Ağ ücretleri: Biconomy, ağdaki ve desteklenen tüm blok zincirlerindeki tüm faaliyetler için doğrulama ve yerleşim katmanı olarak işlev görür. Zincire bilgi eklemek için yürütücüler ve doğrulayıcılar tarafından BICO’da ödenen ağ ücretleri vardır. Yürütücüler ve doğrulayıcılar, Biconomy’de yaptıkları iş miktarıyla orantılı olarak BICO kazanırlar.
  • Paydaş teşvikleri: Yürütücüler, doğrulayıcılar, yetki verenler ve likidite sağlayıcılar dahil Biconomy’nin tüm paydaşları, Biconomy’ye verdikleri hizmetler için BICO ile tazmin edilir ve stake ödülleri kazanır.
  • Yönetişim: BICO token sahipleri, protokolün ve ağın yönetişiminin geleceğini etkileyen sorunları önerebilir ve oylayabilir. Topluluk tüm önerileri değerlendirir ve yeterli oyu alanlar hayata geçirilir.

BICO tokenleri, Biconomy’nin yatırımcılarının ve ekibinin uzun vadeli vizyonuyla uyumlu olacak şekilde tasarlanmış bir yayın programına (yukarıda resmedilmiştir ve aşağıda ayrıntılı olarak verilmiştir) sahiptir.

Önemli BICO Projeleri

Mexa

Mexa ile geliştiriciler, DApp’ler için gazsız işlemlere izin vermek için özel bir işlem uygulaması veya EIP-2771 standart uygulaması kullanabilir. Özel uygulama ile Biconomy, geliştiricilerin gazsız işlem işlevselliğini devralmak için kullanabilecekleri akıllı sözleşmeler sağlar. EIP-2771 uygulamasıyla, Biconomy’nin işlem doğrulama mantığını doğrudan sözleşmelerine entegre etmek yerine, geliştiriciler bunun yerine EIP-2771 ile uyumlu güvenilir bir ileticiden doğrulanmış çağrıları kabul edebilir.

Gazsız işlemleri etkinleştirmek için geliştiricilerin önce Biconomy’nin “dApp gas tankı” dediği şeye yerel token’ları yatırması gerekir. Her DApp, Biconomy aktarıcılarının işlem ücretlerini ödeyecek kadar gaza sahip olmasını ve işlem ücretlerinin sorunsuz bir şekilde iletilmesini sağlayan bir gaz tankı modülüne sahiptir.

Forward

Bu sistem, DAI, USDC ve USDT gibi çeşitli tokenleri destekleyerek kullanıcılara gaz ücretlerini öderken esneklik sağlar. Forward, Ethereum’daki herhangi bir uygulamayla, özellikle de ekiplerin kullanıcıları için ödemesi gereken ücretlerin pratik olmadığı veya kullanıcıların gaz için ödemek için ETH fonlarına sahip olmadığı DeFi protokolleriyle çalışmak üzere tasarlanmıştır.

Hyphen

Bu çözüm, farklı blok zincirleri arasında daha hızlı ve daha ucuz token transferlerine izin verir. Polygon gibi Ethereum ve L2 blok zincirlerinden fon transferi sorununa potansiyel bir çözüm. Ürünün ana ağı Ağustos 2021’de piyasaya sürüldü. Başlangıç ​​olarak, Hyphen, Ethereum ve Polygon arasında anında USDC ve USDT transferlerini destekleyecektir.

Biconomy ekibine göre, Hyphen kullanan iki zincir arasındaki ortalama transfer süresi 30 ila 40 saniye! Aynı zamanda, yerel köprü transferlerinden %50’ye varan oranda daha düşük maliyetli, çok daha ucuz bir seçenektir.

Hyphen, USDT ve USDC desteğiyle başlatıldı, ancak Biconomy ekibi birkaç token için daha destek eklemeyi planlıyor. Ayrıca, önümüzdeki aylarda daha fazla L2 ve yan zincir arasında neredeyse anında aktarım sağlamayı planlıyorlar.

Biconomy (BICO) Coin Yorum ve Geleceği 2022

Yarım milyon benzersiz Web3 kullanıcısı, 2021’de Biconomy’nin hizmetlerini kullandı.

Biconomy, Web3 uygulamalarının artan popülaritesinden yararlanan tek proje olmaktan çok uzaktır, ancak pazarın kendi köşesini ele geçirmeyi başarmıştır.

BICO 2021’in 4. çeyreğinde piyasaya sürüldü ve değeri Aralık başında 21.87 $ ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. Bu yükseliş yörüngesini korumadı ve değeri, ilk hype düştükten sonra geri çekildi. Ancak bu, Biconomy ekibinin yeni ortaklıklar ve ürünler duyurmakla meşgul olmadığı anlamına gelmiyor.

BICO başlangıçta CoinList’teydi , ancak o zamandan beri Coinbase dahil olmak üzere çok sayıda büyük borsada listelendi. Şu anda pazarlık fiyatlarında işlem görüyor, bu nedenle yatırım yapmak için harika bir zaman. Biconomy, 2022 için çok zincirli geçiş protokolü başlatma, geliştirilmiş gazsız özellikler ve Solana, Fantom ve NEON dahil yeni zincir entegrasyonları dahil olmak üzere çok sayıda iyileştirme planladı.

Web 3.0 uygulamaları, özellikle Ethereum’da çok fazla vızıltı ve güçlü ilgi yaratıyor. Uzayda çok çeşitli kullanım durumları ortaya çıktı, ancak DeFi ve NFT ürünlerinin artan şekilde benimsenmesi, Ethereum ağında tıkanıklığa neden oldu.

Biconomy’nin tak ve çalıştır API’leri, basit, çok zincirli bir deneyim, gazsız işlemler ve mevcut blok zinciri baş ağrılarını umarım hafifleten anında çapraz zincir aktarımları için zemin hazırlamıştır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir