Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.932
% 3.51
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.932
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Beyaz Saray Kripto Paralar İçin Düğmeye Bastı: Şubat’ta…

Kripto paralar hakkındaki düzenleyiciyi belirsizliğe Beyaz Saray müdahale ediyor. SEC ve CFTC dahil birçok kurum yıllardır süren araştırmalara rağmen henüz net bir çerçeve sunamadı. ABD’li kaynaklara göre Şubat ayı gibi erken bir dönemde hükumet stratejisini oluşturmaya yönelik bir başkanlık emri yayımlanacak.

Beyaz Saray kripto paralar için devreye giriyor

Kripto paralar üzerine en büyük tartışmalardan biri hangi kurumun düzenleyeceği. Gary Gensler liderliğindeki SEC ve CFTC gibi kurumlar araştırmalar ve raporlar yayınlarken, şimdi Beyaz Saray düğmeye basıyor. ABD’li kaynaklara göre Beyaz Saray, hükümet stratejisi konusunda başkanlık emri çıkaracak. Federal kurumlardan kripto paraların riskleri ve faydaları hakkında rapor hazırlamaları talep edilecek. Ayrıca, kripto para birimlerini düzenlenmesi konusunda Beyaz Saray merkezde rol alacak.

Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere CFTC, OCC ve SEC geçen yıl boyunca kripto paralar hakkında çalışmalar yürüttü. SEC, bankacılık sektörüyle yakın ilişkili Ripple şirketini mercek altına aldı. Kurumlar, kripto paraların regüle edilmesi konusunda 2019’dan bu yana detaylı raporlar hazırlıyor, ancak çerçeve senelerdir netleşmedi. Bunun üzerine, Biden yönetiminin üst düzey yetkilileri yeni bir direktif için çalışmalara başlıyor. Kaynaklara göre yetkililerin hazırlıkları sonrasında dosya başkan Biden’e sunulacak. Aynı süreçte, Rusya Merkez Bankası, kripto madenciliği ve ticaretine genel bir yasak getirmeyi teklif ediyor ve SEC, MicroStrategies’in Bitcoin muhasebesini reddediyor. ABD tarafında daha yumuşak bir politika izlenirken, tartışmalar stablecoin yoğunluklu. Fed, geçtiğimiz haftalarda aylarca beklenen stablecoin raporunu açıklamıştı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir