Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$65.001
% 3.71
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 65.001
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

‘BES hediye kartı’ geliyor

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkan Vekili Ali Ersoy, 11. Sigorta Haftası kapsamında, ‘Kişiler hediye olarak yakınlarına özel günlerinde altın gibi geleneksel hediyeler vermek yerine bireysel emeklilik hesaplarına ek katkı payı hediye etmek istiyorlar. Bu talebi karşılamak için ‘BES Hediye Kartı’ veya ‘Hediye Sertifikası’ çalışmalarına başlandığını belirtti.

Bloomberg HT’de yayınlanan Sigorta Gündemi Programında yer alan konular arasında geçen hafta çeşitli etkinliklerle kutlanan 11. Sigorta Haftası’nda gündeme getirilen başlıklar özetlendi.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Murat Zaman, Türkiye ekonomisinde sigorta sektörünün çok önemli bir paya sahip olduğuna dikkat çekerek, “Ülkemizin hedeflerine varmasında en büyük desteklerden birini veren sektörü Bakanlık olarak desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.

SEDDK Başkan Vekili Ali Ersoy: “Sigorta sektörünün ekonomide dijital dönüşüm ve yeşil dönüşümün yönetilmesinde önemli rolü olacak. Kurum olarak tüm bu süreçlerin yönetiminde üzerimize düşen görevleri layıkıyla yapma konusunda azim ve istekle çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

TSB Başkanı Atilla Benli, “Sadece ülkemiz değil, tüm dünya her anlamda farklı ve zorlu bir dönemden geçiyor. Pandemi, iklim değişikliği, doğal afetler ve savaşlar gibi beraberinde önemli makroekonomik sorunlar ve riskleri barındıran birçok gelişmeyi aynı anda yaşadığımız bu dönemde, sigortacılar olarak çok önemli sınavlardan geçiyoruz.” dedi.

Yeni iş birliklerinin kapısı açıldı

Türkiye Sigorta Birliği öncülüğünde Türk Devletleri Teşkilatı üye ülkelerinin sigorta birlikleri arasında imzalanan ‘Mutabakat Zaptı’ Türk coğrafyasında yeni iş birliklerinin kapısını açıyor. Başkan Benli: “Dost ve kardeş ülkelerle iş birliklerimizin artması, ekonomilerimize güç katacak ve ülkelerimizin refah seviyesini yükseltecektir.” dedi.

DASK’ta hedef yüzde 100 sigortalılık

Dünyada örnek uygulamalar ile kıyaslandığında Türkiye’deki sigortalılık oranının oldukça yüksek olduğunu belirten DASK Genel Koordinatörü Erdal Turgut, Sigorta Haftası’nda yaptığı açıklamada, DASK’ın hedefinin, kapsam dahilindeki tüm konutları Zorunlu Deprem Sigortası güvencesine almak ve %100 sigortalılık hedefine ulaşmak olduğunu söyledi. Turgut, “Sosyal sorumluluk projelerimiz ve bütüncül Afet Sigortası’na geçiş için gerekli çalışmalar da devam ediyor.” dedi. DASK bugün 10,7 milyon adet poliçe ve yüzde 54 oranındaki sigortalı konut sayısı ile yoluna devam ediyor..

BES daha da cazip hale getirilecek

Ülkemiz tasarruf oranlarının artırılmasında artık ilk akla gelen ürün olan BES’i daha da cazip hale getirecek çalışmalar hızlandı.

Bu konuda; Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkan Vekili Ali Ersoy, ‘Kişiler hediye olarak yakınlarına özel günlerinde altın gibi geleneksel hediyeler vermek yerine bireysel emeklilik hesaplarına ek katkı payı hediye etmek istiyorlar. Bu talebi karşılamak için ‘BES Hediye Kartı’ veya ‘Hediye Sertifikası’ çalışmalarına başladık. Vatandaşımızın düğün ve doğum günü gibi özel günlerde taktığı altınların yerine BES fonlarına para göndermesini ve katkı yapmasını sağlayan bir sistem olacak. QR kod okutularak para gönderilebilecek. Çalışmayı bu yıl tamamlamayı planlıyoruz. Gönderilen paraya da yüzde 30 devlet katkısı olacak.’ diye konuştu.

Öte yandan SEDDK, Bireysel Emeklilik Sistemi ve sistemin kapsamının genişletilmesi ile ilgili olarak kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacıyla dikkat çeken bir kamu spotuna imza attı. RTÜK tarafından yayına alınan spot, “Aras ile Sohbetler: Harçlık, birikim, devlet katkısı” başlığını taşıyor.

Uluslararası alanda neler oluyor?

Endüstri kaynakları, Moskova’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından uygulanan yaptırımları ihlal etmemek için, uluslararası deniz piyasasına hakim olan Avrupa ve ABD’li sigorta şirketlerinin Rus petrol tankerlerini sigortalamayı azalttığını söylüyor.

Kanadalı milyarder Prem Watsa’nın Fairfax Grubu tarafından desteklenen Hindistan’ın Digit Insurance, 4,5 milyar ila 5 milyar dolarlık bir ilk halka arzda yaklaşık 500 milyon dolar toplamayı düşünüyor.

Moody’s Investors Service’deki analistler, uzun süreli yüksek enflasyon döneminin EMEA sigortacılarının kârı üzerinde baskı oluşturacağı ve olumsuz ikinci derece etkiler getirebileceği konusunda uyardılar

Satın almalar hız kazandı

Hollandalı sigorta şirketi Aegon, Liberbank ile İspanyol sigorta ortak girişimindeki %50 hissesini 177 milyon € karşılığında satacağını açıkladı.

Alman sigortacılık grubu Talanx Group’un bir yan kuruluşu olan HDI International, Brezilya’da Sompo Seguros’un perakende sigortacılık işini yaklaşık 1,1 milyar Brezilya realine (228,2 milyon dolar) satın alıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir