Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.385
% 0.44
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.385
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Beklentiler Çıktı: Altın Fiyatı Yıl İçinde Bu Seviyelere Oynayacak!

Altın piyasası sular altında kalıyor, ancak en azından değerli metal 1.800 doların üzerinde seyrediyor. Soru şu ki, bu sürecek mi? İki eşit karşıt güç altın piyasasını çekiyor. Enflasyon hız kesmeden yükselmeye devam ediyor, ancak artan tüketici fiyatları, Federal Rezerv’in aşırı ısınan ekonomiyi soğutmak için agresif adımlar atacağı beklentileriyle karşılanıyor. Bu durumda altın fiyatı nötr bir çekim alanında kalıyor.

Beklentiler sarı metalin 1.800 dolar çevresinde kalması yönünde

Cuma günkü tarım dışı istihdam raporu, piyasadaki altın fiyatlarını nötr durumda tutan bu iki gücün mükemmel bir örneğiydi. Çalışma İstatistikleri Bürosu, Ocak ayında 467.000 iş yaratıldığını açıkladı. Bazı ekonomistlerin iş kaybı beklediğini göz önünde bulundurursak, bu veriler oldukça sağlamdı. Buna ilaveten, ücretler geçen ay %0,7 ve yıllık bazda %5,7 artış kaydetti. Piyasa analisti Neils Christensen, şu yorumu yapıyor:

En son işgücü verileri, Fed’in Mart ayında 50 baz puanlık bir artış yapması için piyasa beklentilerini güçlendirmeye yardımcı oluyor. İyi haber şu ki, bu beklentilerin altın fiyatı üzerinde önemli bir etkisi yok ve sarı metal 1.800 dolar seviyesini koruyor.

Yatırımcılar, bir süre burada takılıp kalabileceği için 1.800 dolar seviyesine alışmak isteyebilirler. Bu hafta London Bullion Market Association, yıllık değerli metal araştırmasının sonuçlarını yayınladı. Ankete katılan 34 analistin beklentileri, altın fiyatlarının nispeten sabit kalması, 2022 ortalamasının ise 1.801,90 dolar civarında olması ve geçen yılın ortalama fiyatı olan 1.798,60 dolardan çok fazla değişmemesi yönünde.

Mike McGlone: Altın fiyatı bundan sonra 1.900 doları aşabilir

Piyasada hala bir joker kart var ve o da piyasadaki artan oynaklık. Perşembe günü, Facebook’un ana şirketi Meta’da %20’den fazla düşüş, bazı yatırımcıları korkuttu ve teknoloji sektöründe bir kargaşaya neden oldu. En düşük seviyelerinde olsa da, Nasdaq bu yıl şimdiye kadar yaklaşık %11 düştü. Uzmanlara göre FANG (Facebook, Amazon, Netflix ve Google) eskisi kadar keskin değil ve bu altın fiyatı için bir miktar destek sağlayabilir. Bloomberg Intelligence kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Altın fiyatı hisse senedi piyasalarından daha iyi performans gösterdi ve bir şansı var. Federal Rezerv’in yeni sıkılaştırma döngüsünü başlatmasının ardından altın 1.900 doların üzerine çıkabilir.

Tabii ki, altın için bir başka olumsuzluk, para politikasını değiştirmeye çalışanın sadece Fed olmaması. Bu hafta İngiltere Merkez Bankası, üç ay içinde ikinci kez faiz oranlarını artırdı. Aynı gün, ECB herhangi bir politika kararı almakta acele edilmeyeceğini, ancak yıl sonundan önce olası bir faiz artırımı için kapıyı açık tuttuğunu söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir