Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.367
% 0.15
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.367
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Beklenen NFT Satışında Rekor: Altcoin Fiyatı Ne Oldu?

Bored Ape Yacht Club (BAYC) yaratıcısı Yuga Labs’ın yeni Metaverse’ü, bu hafta sonu merakla beklenen NFT lansmanında 310 milyon dolardan fazla para getirerek kripto para dünyasını kasıp kavurdu.

BAYC ve APE ekosistemindeki NFT satışlarında rekor

30 Nisan Cumartesi günü, Yuga Labs, Otherdeeds NFT’lerinin ilk turunu mint etti ve 55.000 NFT’yi önceden onaylanmış cüzdanlar için kullanılabilir hale getirdi. Minting zamanında 305 APE seviyelerinden satılan NFT, tek bir APE’in fiyatının 20 dolar olduğu düşünülünce, Yuga’nın kasasına 310 milyon doların üzerinde bir gelir getirdi. Otherdeed NFT’lerinin, Otherside Metaverse’ündeki araziyi temsil edeceği yaygın olarak düşünülüyor.

Diğer araziler yalnızca ApeCoin (APE) olarak satın alınabiliyordu ve yakın zamana kadar gerçek fiyatlarının ne olacağı bilinmiyordu. Bu durum, tahmin edileceği üzere, APE’in fiyatını artırdı. Otherside, çeşitli yüksek profilli NFT favorilerinin, özellikle Bored Ape Yacht Club’ın, aynı zamanda Meebits, Cool Cats, CryptoPunks ve daha fazla NFT koleksiyonunu bir araya getirecek, merakla beklenen bir Metaverse dünyasıdır.

APE fiyatı, satıştan hemen sonra düştü

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere, Yuga Labs tarafından Animoca Brands ile ortaklaşa geliştirildi. Başlangıçta projeyi “Hollanda müzayedesi” yöntemiyle başlatma planları olmasına rağmen, Otherdeed NFT’ler sabit bir fiyata satıldı.  Bununla birlikte, tarihin en büyük NFT minting’lerinden biri olması beklenirken “tarihi oranlarda bir gas ücreti savaşından” kaçınmak için bu plan nihayetinde iptal edildi. Minting sırasında 177 milyon doların üzerinde gas ücreti tüketildi ve NFT’lere o kadar çok talep vardı ki, bir noktada Etherscan çöktü.

Sadece 1 Nisan’dan önce ön kayıt yaptıran ve KYC gerekliliklerini yerine getirenler minting sürecine katılmaya hak kazandı. Metaverse’teki arazilerin “tapuları”,  yalnızca Yuga Labs’a bağlı olmayan bir kuruluş olan ApeCoin DAO tarafından Mart ayında başlatılan ApeCoin (APE) ile satın alınabiliyordu. ApeCoin, satışın ardından 16.2 dolara kadar geriledi ve ilk birkaç saat içinde Yuga’nın kazancından 23 milyon dolardan fazlasını sildi. Yazım sırasında, Otherdeeds OpenSea’da 7.9 ETH’lik taban fiyat ile işlem görüyor ve APE yüzde 24’lük bir düşüş ile 17.2 dolardan el değiştiriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir