Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$63.736
% 5.58
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.736
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Beklenen Kripto Para Kararnamesi Sızdı: İşte Maddeleri!

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanı Janet Yellen yaptığı açıklamada, Başkan Biden’ın kripto para piyasasıyla ilgili kararnamesini övdü. Şimdi arşivlenen bir bildiride, bakanlığın sorumlu inovasyonu kolaylaştırmak ve riskleri önlemek için diğer kurumlarla birlikte çalışacağını söyledi. Bu sırada bir medya kuruluşu, kararnamenin içeriğine dair bilgi aldıklarını belirtti. Coinmühendisi.com olarak detayları aktarıyoruz…

İşte kripto para yatırımcılarının merakla beklediği kararnameye dair detaylar

The Block, bir kaynağın kendilerine kripto para kararnamesinin sızdırıldığını bildirdi. Kararnamenin üzerinde TSİ 14.00’e göre ambargolu olduğu belirtildiğinden yürütme emrinin bugün 14.00 civarında açıklanması bekleniyor. Kararname, “riskleri ele almaya ve kripto paraların ve bunların altında yatan teknolojilerin potansiyel faydalarından yararlanmaya yönelik ilk, tüm hükümet yaklaşımının ana hatlarını çiziyor” ifadeleri kullanılarak tanımlanıyor.

Daha önce, ABD’nin kripto para birimlerine yönelik sıkı bir tutum sergileyeceği beklentileri göze alındığında kararnamenin “iyi huylu” olduğu düşünülüyor. ABD Hazine Bakanlığı, Finansal İstikrar Gözetim Konseyi, Federal Rezerv ve ulusal güvenlik kurumlarından kripto ekosisteminin ilgili bölümlerinde yeni çalışma çağrısında bulunarak tüm hükümet yaklaşımını vurguluyor.

Altı madde öne çıkıyor

Belgede, ABD’deki halkın kripto para yatırımlarının arttığı belirtiliyor. Ayrıca merkez bankası dijital para birimlerine (CBDC) yönelik çabaların global çapta ilerlediğine de dikkat çekiliyor. Kripto alanının büyümesinin, ülkenin alandaki liderliğini kurması için bir fırsat yarattığı belirtilirken istikrar, güvenlik ve çevresel etkiler gibi çeşitli riskler konusunda dikkat edilmesi gerektiği belirtiliyor.

Belgede, kripto para birimlerinin düzenleneceği altı öncelikli madde belirtiliyor. Bunlar, şu şekilde: Tüketici ve yatırımcı korunması, yasa dışı finans, küresel finans ve ekonomik mücadelede ABD’nin liderliği, finansal katılım, mâli istikrar, sorumlu yeniliğin desteklenmesi.

Janet Yellen, kararname hakkındaki düşüncelerini yayınladı

Hazine Bakanı Janet Yelen’in yeni yürütme emriyle ilgili açıklaması, Hazine’nin web sitesinde yanlışlıkla yayınlanmış gibi görünüyor. Bilgi notu gibi Yellen, koordinasyonun yanı sıra kurumun kriptoya olan ilgisinin mevcut temelini vurguladı ve “Bu çalışma Hazine’nin devam eden çabalarını tamamlayacak” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir