Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.880
% 1.21
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.880
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Başarılı Stratejistten Epik Altın Tahmini: Bu Seviyeler Çok Yakın!

MKS PAMP’ın güncellenmiş görünümüne göre, yılın başından bu yana 200 dolarlık hamle gördükten sonra altın fiyatının 2022’de 2.500 dolara ulaşma ve ortalama 2.000 dolar olma potansiyeli bulunuyor.

Stratejist, jeopolitik sorunların 2022’de tamamen çözüleceğini düşünmüyor

Coinmühendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere, Ukrayna’daki savaş ve Rusya’ya yönelik yaptırımlar, yılın jeopolitik durumunu önemli ölçüde değiştirdi. MKS PAMP metal stratejisi başkanı Nicky Shiels, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Ukrayna savaşı hakkında birkaç varsayımda bulunmak gerekiyor. Bunun 2022 yılında tamamen çözüleceğini ve bu nedenle mevcut değerli metal fiyatlarının bu yılın başlarındaki orijinal tahminlerimizden oldukça farklı olacağını düşünmüyoruz.

Stratejiste göre, görünümdeki büyük değişiklik, özellikle yaklaşan Federal Rezerv’in faiz artırımları ve daha yavaş ekonomik büyüme ışığında artan durgunluk riskinden kaynaklanıyor. Nicky Shiels, görüşlerini şu şekilde açıklıyor:

Enerji kaynaklı fiyat enflasyonuna karşı koymayı amaçlayan yaklaşan Fed faiz artırımları, durgunluk riskini piyasaların daha önce inandığından çok daha hızlı bir şekilde gündeme getiriyor. Bazı merkez bankalarının (özellikle ECB’nin) enflasyon endişelerini savaş endişelerinin önüne koyma görüşü ve Batı’nın Rusya’ya veya zımnen Rusya’yı destekledikleri için özellikle Çin’e ek yaptırım tehdidi endişe verici.

“Altın için boğa pozisyonumuz artık temel durumumuz”

MKS, Şubat ayındaki TÜFE’nin %7,9’a ulaşmasının ardından ABD’nin çift haneli enflasyon riskiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekiyor. “Başlangıçta stagflasyon benzeri bir zeminin altını destekleyeceğini düşündük” diyen Nicky Shiels, mevcut zeminin, Rusya’da artan bir hiperenflasyon depresyonu ve bölge / Avrupa için bir durgunluk riski ile hızlandığını belirtiyor. Stratejist, şu yorumu yapıyor:

Küreselcilikten tecritçiliğe ve bununla bağlantılı içe dönük ticaret politikalarına kadar, yapısal ve devam eden rejim değişikliği bu savaşla şiddetleniyor ve enflasyonist etki yaratıyor. Ayrıca küresel para ve ödemeler sistemi ile zenginliğin artık politize edilmiş ve silahlandırılmış olmasıyla ilgili endişe verici bir eğilim var.

Bu nedenle MKS, bu yıl 2.500 dolarlık yukarı yönlü hedefle birlikte, altın fiyatının ortalama 2.000 dolar olacağını tahmin ediyor. Nicky Shiels, tahminlere ilişkin olarak şunları söylüyor:

Birinci çeyrek fiyat hareketi göz önüne alındığında, orijinal tahminlerde özetlenen boğa pozisyonumuz artık temel durumumuz. Artık 2022 için ortalama 2.000 dolar (önceki 1.800 dolar), yukarı yönlü fiyat 2.500 dolar. 2022 kazançları  yaklaşık %35 ve 2020 yıllık kazanımlarıyla bir noktada eşleşiyor. Aşağı yönlü fiyat beklentisi ise 1.600 dolar (önceki 1.400 dolar).

Nicky Shiels: Altına yönelik itici güçler, talebi artırıyor

Yatırımcılar jeopolitik belirsizlik, enflasyon ve durgunluk risklerine karşı korunma arayışında olduklarından, altına yönelik itici güçlerin desteklenmesi talebi artırıyor. Stratejist, bu durumu şu şekilde açıklıyor:

Emtia tezi, faize duyarlı, iyi performans gösteren sektörlerden (örneğin: büyük teknoloji) reel varlıklara dönüşle birlikte, hisse senetleri ve tahvillere karşı yapısal olarak eksik sahip olunan konumlarıyla yeniden moda oldu.

Yakından izlenmesi gereken olası bir ters rüzgarın, Rusya merkez bankasının Batı yaptırımlarından kaçınmak için altın satışına yönelmesi olduğunu belirten Nicky Shiels, şu hususların altını çiziyor:

Ancak, bu savaşın enflasyonist sonucu ve ABD dolarının herhangi bir zamanda Batı tarafından onaylanması riski göz önüne alındığında, Batılı olmayan merkez bankalarının altın varlıklarını artırmalarının yukarı yönlü etki yapacağı dikkate alınmalı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir