Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$60.370
% 2.05
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 60.370
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Başarılı Analist Korkuttu: Dev Altcoin, Keskin Düşebilir!

Wolf takma adlı analiste göre ETH aşağı yönlü “simetrik üçgen” çizerken, Ethereum 2 bin doların altına düşme riskiyle karşı karşıya. Öncü altcoin Ethereum’un milyarder adresleri ETH arzını biriktirmeye devam ettikçe olumsuz görünüm ortaya çıkıyor. Ayrıntılar Coinmühendisi.com’da.

Popüler altcoin Ethereum için düşme uyarısı

Analiste göre, Ethereum’un yerel tokeni Ether (ETH), muhtemelen 2.000 doların altına düşecek. Wolf’a göre Ether, klasik bir düşüş devamı kurulumu çiziyor. Wolf,7 Mart’ta Ether’in fiyatının 2.500 dolara yakın yukarı eğimli trend çizgisini test ettikten bir gün sonra %3’ün üzerinde toparlanarak yaklaşık 2.650 dolara yükselmesiyle aşağı yönlü görünümü paylaştı. Wolf’un analojisinin merkezinde, fiyat iki yakınsak trend çizgisi arasında dalgalandığında oluşan klasik bir teknik analiz modeli olan “simetrik üçgen” vardı.

Ether, bu yılın başından beri simetrik bir üçgen model içinde zıplıyor. ETH, Kasım 2021’de 4.850 doların üzerine çıktıktan sonra %50’den fazla düştü. “Devam” kuralının bir sonucu olarak, ETH’nin üçgen modeli ayılara doğru meyilli görünüyor. Diğer bir deyişle, analiste göre fiyat, formasyondan çıktıktan sonra üçgenin üst ve alt trend çizgisi arasındaki maksimum mesafe kadar düşebilir.

ETH için 2000 doların altı yakın mı?

Sonuç olarak, Ether’in Üçgen desteğinin altındaki kararlı hareketi, bir sonraki aşağı yönlü hedef olarak 2.000 doların altındaki seviyeleri test edebilir. Wolf, “Boğalar uzun süre köşegeni savunmaya çalışacak, ayılar fiyatı 1,8 bin-1,9 bin dolara itmeye çalışacak” dedi. Wolf’un Ether için düşüş görünümü, en zengin yatırımcıları tarafından ETH’nin birikimindeki son artışa rağmen geldi. 1 milyon ila 10 milyon ETH tutan Ethereum adresleri, son altı ayda basılan toplam ETH arzının %2,2’sini biriktirdi. Ayrıca, satın alma çılgınlığı ETH’nin fiyat düzeltmesiyle aynı zamana denk geldi ve bu da düşüşü satın aldıklarını gösteriyor.

Bireysel yatırımcıda durum nasıl?

Glassnode’dan alınan verilere göre, perakende traderları da son Ether fiyat düzeltmesi sırasında Ethereum pazarına girdi. Örneğin, en az 0.1 ETH tutan Ethereum adreslerinin sayısı 7 Mart’ta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 6.972 milyona ulaştı. Benzer şekilde, minimum 0,01 ETH bakiyesi olan adresler de 21,8 milyon ile rekor seviyeye yükseldi. Ancak birçok analist, bu yıl Proof of Work‘ten Proof of Stake’e geçişi gerekçe göstererek Ether konusunda iyimserliğini koruyor. Örneğin, GlobalBlock piyasa analisti Marcus Sotiriou, yükseltmenin uzun vadede Ether’in fiyatı üzerinde “olumlu bir etkisi” olacağını belirtti. Analist “Bunun nedeni, şu anda Ethereum’un ana dezavantajı olan Ethereum ağındaki işlemlerin maliyetini önemli ölçüde düşürmesi gerektiğidir” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir