Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.810
% 0.81
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.810
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Barclays Amgen’in notunu düşürürken Gilead’ın notunu yükseltti

Barclays analistleri, Amgen (NASDAQ:AMGN) hisselerinin notunu hisse başına 234 dolar fiyat hedefiyle “eşit ağırlık”tan “ağırlık azalt”a indirdi.

Amgen hisseleri Ekim ayında %20’nin üzerinde artış gösterirken 7 Kasım’daki AHA analist görüşmesi sırasında gerçekleşecek AMG133 (erken aşama obezite varlığı) güncellemesine yönelik yüksek beklentiler nedeniyle analistler, risk-kazancın aşağı yönlü olduğunu düşünüyor.

AMG133’ün “etkililik ve tolere edilebilirlik konusunda yüksek engellerle karşı karşıya olduğu (bugüne kadar paylaşılan sınırlı veri ile) ve Amgen’in geliştirme yolunun hızı ve köklü rekabet karşısındaki rekabet yeteneği konusunda sorularla karşılaştığı” göz önüne alındığında etkinlik “daha yüksek etkili bir katalizör” olarak görülüyor.

Sonuç olarak analistler, Amgen hisselerini son dönemdeki kazançları göz önünde bulundurarak baskı altında görüyor.

Buna karşılık analistler, Gilead Sciences (NASDAQ:GILD) için fiyat hedefini 60 dolardan 76 dolara çıkararak notunu “eşit ağırlık”a yükseltti.

Analistler ayrı bir notta, “Ufukta anlamlı bir düşüş katalizörünün olmaması ve şirketin ticari olarak sağlam bir şekilde idare edilmesi nedeniyle GILD’in artık “ağırlık azalt” notuna uygun olmadığı açıktı – daha önce değiştirmemiz gereken bir pozisyondu.” diye yazdı.

Amgen ve Gilead hisseleri %2,3 ve %0,7 değer kaybetti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir