Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$61.705
% 0.45
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.705
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Bank of America, CBDC’lerin Gelecek Olduğunu Düşünüyor

Bank of America

Bank of America (BAC) Salı günü yayınladığı bir araştırma raporunda, CBDC’lerin para ve ödeme sistemlerinin geleceği olduğunu söyledi.

Alkesh Shah liderliğindeki analistler, merkez bankası dijital para birimlerinin “küresel finansal sistemlerde devrim yaratma potansiyeline sahip olduğunu ve para tarihindeki en önemli teknolojik gelişme olabileceğini” belirterek, “CBDC’ler paranın tanımını değiştirmiyor, ancak önümüzdeki 15 yıl içinde değerin nasıl ve ne zaman aktarılacağını muhtemelen değiştirecek” dedi.

CBDC’ler verimliliği artırmak ve maliyetleri düşürmek için genellikle blok zinciri teknolojisini kullanır. Stabilcoin, değeri başka bir varlığa sabitlenmiş bir kripto para türüdür, ABD doları veya altın gibi.

CBDC’lerin faydaları ve riskleri tasarımlarına ve ihraçlarına bağlıdır, ancak Bank of America gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomilerdeki merkez bankalarının sırasıyla ödeme verimliliğine ve finansal katılıma odaklanmasını beklemektedir.

Yine de CBDC’lerin riskleri yok değildir. Banka mevduatları ile rekabete yol açabilecekleri ve küresel olarak ülkeler arasında parasal egemenlik kaybına ve eşitsizliğe yol açabilecekleri belirtiliyor.

CBDC ihracı bazı ülkeler için on yıldan fazla bir süre gerçekleşmeyebilir, ancak merkez bankalarının “teknolojik gelişmeleri benimsemeleri veya uzun vadede ilgisizlik riskini almaları” bekleniyor.

Bank of America, merkez bankaları ve hükümetlerin özel sektörden yararlanarak dijital varlık inovasyonunu yönlendirmelerinin beklendiğini söylüyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir