Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.058
% 1.04
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.058
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Bank of America Analistleri, Altın İçin Dev Tahmin Yaptı!

Bank of America analistleri, zorlu bir makro zemine rağmen altın fiyatlarındaki yükselişin devam etmesini bekliyor. Banka, son raporunda, getiriler ve doların; altının en kritik fiyat katalizörleri olma eğiliminde olduğu için bunun “dikkate değer” olduğunu söyledi. coinmuhendisi.com olarak detayları aktarıyoruz…

BofA, altın için yükseliş öngörüyor

BofA analisti ve baş yazarı Michael Widmer’e göre, altın fiyatını daha fazla destekleyen, “çok esnek” olan yatırım akışlarıdır. BoA’nın Global Metals Weekly raporunda, altının enflasyon haberleri, faiz oranları ve döviz hareketleri nedeniyle altının geleneksel itici güçlerinden koptuğunu söyledi. Bu piyasa güçleri, yatırımcıların altını bir portföyde tutma isteğini artırdı. Widmer, yüzde 7’lik enflasyonun ABD Merkez Bankası’nı zor durumda bıraktığını, ancak daha sıkı para politikasının sorunu çözemeyeceği konusunda uyardı. Widmer, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Enflasyonun bir kısmı yerel faktörler tarafından yönlendirilirken, tedarik zincirindeki bozulmalar da dahil olmak üzere birçok faktör de oyunda. Ayrıca Fed’in tepki fonksiyonunun değiştiğini de not ediyoruz. Düşen enflasyon, istikrarlı ekonomik büyüme ve istikrarlı piyasaların eşlik ettiği kademeli artışlar, ABD para politikası için ideal senaryo olabilir, ancak bu zor bir yol. Hata riski yüksektir ve artan borsa volatilitesi, altın dahil, güvenli limanları destekleme eğilimindedir.

Banka ayrıca, politika normalleşmesinin kripto para piyasasında düşüşe katkıda bulunduğunu gözlemledi, bunun da altını desteklediğini kaydetti. Gelişmekte olan ülkelerin son yıllarda net altın alıcısı olduklarına dikkat çekti. Bu tarz ülkelerin merkez bankalarının, altın eklemeleri için önemli bir kapsamı olduğunu düşünen analist; altının hem yatırımcıların hem de merkez bankaların riskten korunma aracı olduğunu belirtti. Bu durumun, küresel dengesizlikler geri döndüğü için önem taşıdığını ifade etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir