Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$64.161
% 3.59
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 64.161
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Balinalar Satıyor: Bu Altcoin’ler Satış Baskısı Yiyor!

Bitcoin fiyatı, gün içi en düşük seviyesi 37,260 dolardan 39.000 doların üzerine sıçrarken, altcoin piyasası nispeten durgun kaldı. Ethereum, Solana, BNB Coin, Cardano ve Avalanche ortalama %3’ü aşamayan düşüşlerle günü tamamlamaya hazırlanıyor. Kripto piyasası, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı sona erdirmek için yapılan üçüncü tur müzakerelerin olumsuz sonuçlarına kötü tepki vermişti. Mevcut seviyelerde yatay konsolidasyon devam ederken, ETH balinalarının bu süreçte FTM, YFI, SRM ve SAND gibi token’leri elden çıkardığını görülüyor…

Altcoin balinaları bu token’leri satıyor

WhaleStats tarafından sağlanan veriler, en büyük 1.000 Ethereum balinasının geçtiğimiz 24 saatlik zaman diliminde USDT, BUSD ve USDC gibi stablecoin’leri elden çıkardığını gösteriyor. En çok satılan ilk 5 kripto para birimini tamamlayan Terra (LUNA), bu süreçte %2,5 değer kaybetti. Coinmühendisi.com olarak aktardığımız üzere, önemli bir DeFi geliştiricisi olan Andre Cronje’nin sektörden ayrılacağını duyurması, ilgili altcoin projeleri Yearn.Finance (YFI), Solidly (SOLID) ve Fantom’u (FTM) çift haneli çöküşe sürükledi. FTM, dünde olduğu gibi Ethereum balinalarının en çok sattığı token’ler arasında. 1.40 dolar kritik destek seviyesi bugün ihlal edildi.

Listenin ilerleyen sıralarında, Andre Cronje’nin ayrılığından etkilenen YFI ve stablecoin DAI yer alıyor. Serum (SRM) ve metaverse coin Sandbox (SAND) ile beraber listenin genel görünümü aşağıdaki gibidir.

  1. Ethereum (ETH)
  2. Tether (USDT)
  3. Binance USD (BUSD)
  4. USD Coin (USDC)
  5. Terra (LUNA)
  6. Fantom (FTM)
  7. Yearn.finance (YFI)
  8. Dai (DAI)
  9. Serum (SRM)
  10. The Sandbox (SAND)

Balina cüzdanları bu altcoin’ler ile dolu

Son 24 saatlik zaman diliminde en çok yukardaki token’lerin satıldığını görürken, aşağıdaki WhaleStats tablosu, en büyük 1.000 Ethereum balinasının HODL sepetini gösteriyor. Verilere göre, Ethereum harici, FTX Token (FTT) ve Shiba Inu (SHIB) başta olmak üzere, dev cüzdanların borsa token’leriyle dolu olduğunu görüyoruz. MANA ve MATIC ise balinaların tercih ettiği işlevsel kriptolar.

Yukarıdaki kripto para birimleriyle birlikte, listenin genel görünümü aşağıdaki gibi.

  • Ethereum (ETH)
  • FTX Token (FTT)
  • Shiba Inu (SHIB)
  • USD Coin (UDSC)
  • Tether (USDT)
  • BirPanda (BEST)
  • OKEx (OKB)
  • Polygon (MATIC)
  • Decentraland (MANA)
  • SwissBorg (CHSB)

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir