Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.919
% 3.74
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.919
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Balinalar Agresifçe Topluyor: Bitcoin’de Bunlar Bekleniyor!

Kripto balinalar Bitcoin (BTC)’i agresif bir şekilde topluyor. Kripto traderlar, yatırım ve giriş için BTC fiyatında bir işaret bekliyorlar. Amiral gemisi kripto para birimi BTC cüzdan balinaları, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından BTC biriktirmeye başladı.

Bitcoin balinaları ne yapıyor?

Bitcoin’de balina işlemleri, birikim devam ettikçe en yüksek seviyeye ulaştı. Analistler, kırılma belirtileri için Bitcoin fiyat eğilimini değerlendiriyor. BTC balinaları işlemleri patladı, %76.5 BTC tedavülden kalktı. Glassnode’dan alınan verilere göre, Bitcoin’in %76.5’i son altı ayda hareket etmedi. Varlığı on yıl önce satın alan balinalar tarafından tutulan harcanmamış Bitcoin konsantrasyonu 2020’den bu yana arttı. 100.000 ila 1 milyon dolar arasındaki Bitcoin işlemlerinin sayısı zirveye ulaştı ve birikimde bir artışa ve varlığın dolaşımdaki arzındaki azalmaya işaret ediyor.

BTC birikimi, Glassnode’dan BTC HODL dalgaları tablosu tarafından izleniy, yaşa göre aktif arz bandını gösterir. Her bant, belirli bir zaman diliminde en son taşınan Bitcoin yüzdesini gösterir. Gösterge, Bitcoin’in bir sonraki hamlesini tahmin etmede alakalı kabul edilir. Tarihsel olarak, balinalar tarafından Bitcoin birikimi, yaklaşmakta olan bir BTC fiyat rallisinin göstergesidir. Glassnode‘un cüzdan balina trend birikim puanı, Bitcoin trendindeki bir değişikliği tespit etmek için kullanılır. Ocak 2021’in sonunda balina cüzdanları tarafından yapılan büyük BTC alımları, varlığın fiyatını %15 artırdı. Balinalar “daldan satın al” stratejisini sürdürürse benzer bir olay meydana gelebilir.

BTC ve jeopolitik gerilimler

Şu anda gösterge, Eylül 2021’den Şubat 2022’ye kadar oldukça geniş bir birikim gösteriyor. Küçük yatırımcıların agresif BTC satın alması yükseliş trendini körüklüyor. Küçük yatırımcıların agresif satın almalarıyla birleştiğinde Bitcoin balina birikimi, bir BTC fiyat rallisini körükleyebilir. Perakende yatırımcıların geçmişte balinaların satın alma davranışlarını yansıttığı biliniyordu. Balina alımı ve birikimi, Ocak ve Şubat 2022’deki dinamikler değişmeden kalırsa, BTC boğalarının varlığın fiyatını 40.000 doların üzerinde tutmasına yardımcı olabilir. Jeopolitik gerilimler yükselirken BTC fiyatına ilişkin düşüş endişeleri hakim. Bununla birlikte, BTC fiyatı 35.000 ila 45.000 dolar aralığında yatay düzeltme ile sabit kalırsa, bir yükseliş eğilimi bekleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir