Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$64.722
% 3.10
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 64.722
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Balancer Nedir? BAL Coin Nasıl Alınır?

Balancer nedir? Balancer, özel ve genel likidite havuzlarını kullanıcılara sunarak risksiz kâr imkanı tanıyan bir blok zinciri projesidir. Bu makalede, Balancer nedir, ne sunar, BAL coin nedir, nasıl alınır, ne için kullanılır gibi sık sorulan soruların yanıtlarını bulabilirsiniz. Coinmuhendisi.com olarak, sizin için hazırladık.

Balancer nedir? Proje ne sunuyor?

Balancer, kullanıcılara piyasa oynaklığından bağımsız bir şekilde gelir elde etme imkânı sunan DeFi odaklı bir blok zinciri projesidir. Projenin yerel kripto para birimi BAL coin’dir. Ethereum Blockchain üzerine inşa edilen protokol, “Otomatik Piyasa Yapıcı Protokol (AMM)” sınıfında bulunur. Bu nedenle, Uniswap veya Curve Finance vb. diğer büyük AMM protokolleriyle rekabet etmek zorundadır. Protokolün en güçlü özelliği, akıllı sözleşmeler tarafından kontrol edilen “Smart Pool” havuzlarını kullanmasıdır.

AMM’ler, varlıkların fiyatını belirlemek için algoritmalar ve akıllı sözleşmeler kullanarak merkeziyetsiz varlık ticaretini mümkün kılan protokollerdir. Bu tür projeler, kullanıcıların kripto para ödülleri kazanabildiği likidite havuzlarını içerir. Protokolün likidite havuzları özel ve paylaşımlı olarak ikiye ayrılır. Özel havuzlar, belirli bir yatırımcıya aittir ve o kişi için likidite alanı yaratır. Paylaşımlı havuzlar ise token ödüllerinden faydalanmak isteyen birden fazla yatırımcı bulunur. Maker’ın DeFi topluluğunu yaratan iki kişinin kurduğu protokol, yakın zamanda yüksek hız ve düşük işlem ücretleri sunan ölçeklenebilirlik çözümü Polygon ve Arbitrum ağıyla entegrasyon oluşturdu.

BAL coin nedir? Ne için kullanılır?

BAL coin, Balancer platformunun yerel kripto para birimi olarak çalışan bir tokendir. DeFi protokolünün kullanıcıları, paylaşımlı likidite havuzlarına yerleştirdikleri her bir varlığın işlem yüzdesi oranında ek token kazanmanın yanı sıra, BAL coin ödülleri de elde ederler. Bu nedenle, BAL tokenin en büyük amacı, likidite havuzlarına kullanıcı çekmektir.

Ayrıca BAL token, birçok blockchain projesinin yerel kripto para birimine benzer şekilde yönetişim tokeni görevi de görür. BAL sahipleri, platformun geleceğini belirleyen kararlarda oy kullanırlar. Bu, protokolün merkeziyetsizliğinin anahtarıdır.

BAL coin nasıl alınır?

Balancer projesinin yerel kripto para birimi olan BAL coin, birçok kripto borsası tarafından listelenmektedir. Bu borsalar arasında, Coinbase, Binance ve Huobi Global gibi büyük ve güvenilir kripto borsaları tarafından listelenmektedir. İlgili yatırımcılar, bu borsalardan birine üye olup para yatırarak BAL token satın alabilirler.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir