Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$61.194
% 3.64
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 61.194
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

BAE’nin, Papa Francis’e Hediye Ettiği Halının NFT’si Satışa Çıkıyor

Abu Dabi Veliaht Prensi ve Silahlı Kuvvetler Yüksek Komutan Yardımcısı Şeyh Mohamed bin Zayed tarafından Papa Francis’e hediye edilen halı, Abu Dhabi Art’ta NFT olarak 150.000 dolara satışa çıktı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Eylül 2016’da Vatikan’ı ziyareti sırasında iki liderin dinler arası uyumu ve diplomatik ilişkilerin güçlendirilmesini görüşmek üzere yapılan ziyarette Papa Francis’e hediye edilen halı, Afgan kadınlar tarafından yapıldı.

Halı, Afganistan’da Fatima Bint Mohamed bin Zayed Initiative’in perakende kollarından Zuleya’nın Tolerance serisindendi. Bu özel ürün, barış ve uyumun sembolü olarak Afgan savaş halılarının yerini alacak şekilde tasarlanmış.

Halı, 165 santimetrelik dijital tuval üzerinde süslü bir altın çerçeve içinde sergilenecek. NFT 150.000 dolara satın alınabilecek ve gelirin %80’i Afgan dokumacılara ve ailelerine gidecek.

272 cm x 183 cm ölçülerindeki halının tek fiziksel versiyonu Papa Francis’e ait. Dijital sanat eseri, orijinal tasarımdan bakılarak oluşturuldu. Halının 185cm x 125cm ölçülerinde bir replikası yapılacak ve NFT’yi satın alan kişilere hediye edilecek.

Fatima Bint Mohamed Bin Zayed Initiative’in CEO’su Maywand Jabarkhyl şunları söyledi;

“En ikonik halılarımızdan birini NFT’ye dönüştürme süreci, girişimimiz için önemli bir adımdır. Bize sadece tasarımlarımızı küresel bir izleyici kitlesine sunma şansı vermekle kalmıyor, aynı zamanda özellikle son kriz ışığında Afganistan’daki zanaatkarlarımız için yeni bir gelir akışı yaratıyor. Zorlu kış ayları hızla yaklaşırken, toplanan fonlar Afganistan’daki en savunmasız kişilere temel yardım malzemeleri sağlamaya gidecek.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir