Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.120
% 1.03
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.120
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

BAE Dijital Varlık Yasasının Detayları Açıklandı

Venezuela

Avukat Irina Heaver, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) yeni federal sanal varlık yasasının detaylarını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), sanal varlıkları düzenleyen yeni bir yasayı kabul ederek ülkenin federal düzeyde kripto para birimi alanı için ilk düzenleyici rejimini oluşturmuştu.

Ülkede gerçekleşmesi beklenen düzenlemeden önce BAE, Abu Dabi Küresel Pazarı (ADGM) gibi ekonomik serbest bölgelerdeki dijital varlıklar için çeşitli denetleyici girişimler başlatmıştı. Geçtiğimiz yıl Dubai de Sanal Varlık Düzenleme Kurumu (VARA) adında kendi kripto düzenleyicisini kurdu.

BAE merkezli bir kripto ve blok zinciri avukatı olan Irina Heaver, söz konusu yasanın olası etkilerini açıkladı. Heaver’a göre yeni yasa, kripto faaliyetlerinde bulunan kuruluşların yeni düzenleyiciden bir lisans ve onay almasını sağlıyor. Yeni gelecek yasaya uymayan kuruluşlar, ağır para cezasına maruz kalabilir.

“Uyulmaması, 10 milyon AED’ye (2,7 milyon $) kadar para cezası, kârın dağıtılması ve hatta savcı tarafından cezai soruşturma gibi ağır yaptırımlara yol açar.”

Heaver, yasanın 14 Ocak’ta yürürlüğe girmesinin beklendiğini ve ülkede faaliyet gösteren kripto girişimcilerinin buna uymasını gerektireceğini vurguladı.

Heaver, tüketicileri korumaya adanmış yeni bir yasa oluşturulmasına rağmen, FTX benzeri kuruluşların dolandırıcılık girişimlerini engellemenin zor olacağına inanıyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir