Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$64.725
% 2.89
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 64.725
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Ayı Piyasasında En İyisini Yapan 3 Altcoin Belli Oldu!

Kripto para piyasası, Kasım 2021’de 3 trilyon doların üzerinde olan değerlemesinin arından, Mayıs 2022’de 1,23 trilyon dolara düştü ve son altı aydır düşüşte. Lider kripto para birimi Bitcoin ve diğer altcoin projeleri de düşüş trendlerini sürdürüyor.

Bazı altcoin projeleri daha az kaybettirdi

Sürekli olarak artan enflasyon konusundaki korkular, Federal Rezerv’in buna şahin tepkisi ve Ukrayna ile Rusya arasında devam eden çatışma, yatırımcıların daha riskli varlıklara olan yatırımlarını sınırlamalarına neden oldu. Ayrıca, ABD doları gibi güvenli limanlara yönelik artan iştahları, en iyi kripto para birimlerinden bazılarına ve ABD hisse senetlerine olan talebi azalttı.

Sonuç olarak, Dogecoin (DOGE) ve (Cardamo ADA) gibi bazı altcoin projeleri, geçen yıl belirlenen rekor seviyelerden yaklaşık yüzde 80’den fazla düştü. Aynı zamanda, birkaç altcoin, ilk 30’daki diğer varlıklara kıyasla daha küçük düşüşlere tanık oldu. coinmuhendisi.com olarak ayı piyasasında en iyi performansı sergileyen 3 altcoin’i ve detayları aktarıyoruz.

İşte listedeki 3 altcoin:
Monero (-%65)

Gizlilik odaklı altcoin Monero (XMR), Kasım 2021’den bu yana piyasadaki en büyük rakiplerinden daha az kayıp yaşadı. XMR’nin fiyatı, Kasım 2021’deki 300 dolar civarındaki zirvesinden yaklaşık yüzde 40 düşüşle 186 dolara geriledi. Ayrıca Monero, Mayıs 2021’de 520 dolar seviyelerinde zirve yapmıştı. Buradan net aşağı yönlü düzeltmeyi yaklaşık %65’e çıkardıktan sonra başlayan daha geniş bir düzeltme hareketinin bir parçasını tamamlamış gibi.

XMR’nin Kasım 2021’den bu yana sınırlı aşağı yönlü beklentileri, yaptırımları atlamak için kullanıldığına dair raporlar arasında ortaya çıktı. Bu arada, kripto piyasası üzerinde gizlenen katı düzenlemelerin korkuları da Monero’ya olan spekülatif talebi artırmış gibi görünüyordu. Teknik açıdan bakıldığında, XMR, 50 haftalık üstel hareketli ortalaması (50 haftalık EMA; kırmızı dalga) ile tanımlanan bir aralıkta 211 dolar ve 200 haftalık EMA (mavi dalga) 167 dolar civarında konsolide oluyor.

UNUS SED LEO (-40%)

BitFinex borsasının ana şirketi olan iFinex tarafından desteklenen bir yardımcı program token’iolan UNUS SED LEO (LEO), daha geniş kripto düşüş trendlerinden büyük ölçüde etkilenmedi. Altcoin, Kasım 2021’den sonra ilk 30’daki rakipleri daha düşük hareket ederken bile yükseliş trendini sürdürdü; Şubat 2022’de yaklaşık 8,15 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Ancak o zamandan beri neredeyse yüzde 40 oranında düzeltme yaptı ve şu anda yaklaşık 4,90 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

iFinex, 2018’de 1 milyar dolar toplamak hedefiyle özel bir token satışında LEO’yu tanıttı. Bunu yaparken, firma, ödeme işlemcisi Crypto Capital’in kısmi fon ele geçirmesinden sonra ortaya çıkan nakit açığını hafifletmek istedi. IFinex ayrıca, bir önceki aya ait konsolide gelirlerinin en az yüzde 27’si ile LEO’yu geri satın alacağını ve böylece arzını piyasadan kaldıracağını açıkladı. Buna ek olarak, firma, geri kazanılan Crypto Capital fonlarının yüzde 95’ini ve 2016’daki BitFinex hack’inden gelen fonların yüzde 80’ini LEO’yu satın almak için kullanmayı taahhüt etti.

Binance Coin (-53%)

Monero gibi, BNB’nin de Mayıs ayı başlarında fiyatı 700 doların üzerine çıktı ve zirveye ulaştı. Ardından Kasım 2021’de BNB/USD paritesi, piyasanın geri kalanıyla birlikte daha düşük düzeltme yapmadan önce rekorunu neredeyse yeniden test etti. Ancak şimdi değerinin yarısından fazlasını sildi.

BNB, dünyanın önde gelen kripto borsasının ve BNB Chain adlı yerel blockchain ekosisteminin yardımcı altcoin projesidir. BNB sahipleri ayrıca BNB Chain’in yerleşik yönetişim modülü aracılığıyla teklifler gönderebilir ve oylamalara katılabilir..

Diğer kripto para birimleri

En iyi kripto para birimleri Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH), devam eden ayı piyasasındaki en üst düzey rakiplerinin çoğundan daha iyi performans gösterdi. BTC fiyatı, Kasım 2021’deki rekor seviyesi olan 69.000 dolardan yaklaşık 29.300 dolara düştü. Bu arada, lide raltcoin ETH, aynı dönemde 4.850 doların üzerinden yaklaşık yüzde 60 düşüşle 1.975 dolara kadar geriledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir