Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.665
% 1.72
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.665
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Ayı Piyasasında Altcoin Fırsatları Nasıl Bulunur?

Bitcoin ve altcoin projeleri için ayı piyasasının burada olduğuna ve tüm sektörü etkilediğine şüphe yok. Peki, krizde fırsatlar nasıl yakalanır?

Bitcoin ve altcoin piyasası ciddi bir düşüş yaşıyor

Coinmuhendisi.com’dan takip ettiğini üzere Bitcoin ATH seviyesinden %70, lider altcoin Ethereum ise %80 düştü. Ayrıca, Terra (LUNA) altcoin projeleri tüm ekosistemleriyle birlikte yok oldu. Düzinelerce altcoin ve GameFi tokeni neredeyse tüm değerlerini kaybetti.

Yatırımcıların, genel eğilimi takip etmek için sadece betaya yatırım yaparak boğa piyasasında pasif getiri elde etmesi mümkün. Ama ayı piyasalarında bu işe yaramaz. Uzmanlara göre bu koşulların ortasında, yatırım fırsatları bulmak için alfa yatırımını kullanmamız gerekiyor.

Ayı piyasasında DeFi altcoin projelerine nasıl yatırım yapılır?

Pazar eğilimlerini bulmak için makro verilere bakmak

DeFi, borç vermeden finansal türev ürünlere kadar neredeyse tüm geleneksel finans modellerini kopyalar. DeFi ve geleneksel finans projeleri arasındaki temel fark, akıllı sözleşmelerin kullanılması, Blockchain hakkında daha şeffaf bilgiler ve bir teşvik olarak tokeninin basılmasıdır.

Bu nedenle DeFi, geleneksel finansın birçok özelliğine sahip. Ancak yüksek fiyat dalgalanmalarına yol açan güçlü düzenlemelerden yoksun. DeFi’nin kriptodan daha fazla para kazanmanın dışında daha fazla gerçek dünya kullanım durumu yok. Ayrıca, çoğu insan dahil olmayı zor buluyor. Bu nedenle, ilk ilgi patlamasından sonra kullanıcı büyümesi durdu.

Footprint Analytics’ten alınan verilere göre, DEX’ler TVL tarafından DeFi içinde en üst kategori olarak kalmıyor. Pazar payı %40 düşüşle %27’ye geriledi. Borç verme projeleri yok edildi. İkinci sıradan %20’den %8’e düştü. Varlıklar ve Bridge projeleri artık pazarın %31 ve %12’sini işgal ediyor.

Dolar Maliyet Ortalaması stratejisi kullanmak

Dolar maliyeti ortalaması, eşit miktarda para tahsis etmek ve düzenli olarak yatırım yapmak anlamına geliyor. Piyasayı zamanlamaya çalışmak, yükseklerde satmak ve düşüklerden satın almakla çelişiyor.

Mevcut makro ortamında bir tokenin ne zaman dibe vuracağını söylemek imkansız. Bu nedenle, uzun vadede ayakta kalacağına inandığınız projelere dolar maliyet ortalamasıyla bakmak mantıklı. Düzenli olarak düzenli nakit yatırımı yapmak, mükemmel swing ticareti yapmaktan daha az karlı olsa da, daha güvenlidir.

Stablecoin yatırımı yapmak

Yüksek kripto para volatilitesinden kaynaklanan FOMO duyguları, özellikle ayı piyasalarında iyi kararlar almayı zorlaştırıyor. Bu nedenle stablecoin kullanmak nispeten düşük riskli bir yatırım seçeneği. Hem Lending hem de DEX platformlarında stablecoin’lere yatırım sıkıntısı yok. Ayrıca, bir stablecoin ile oluşturulmuş bir LP ayrıca kalıcı kayıplara karşı koruma sağlar. Stablecoin’lerin daha fazla kullanım durumu ve daha az oynaklığı olsa da, risklerinin de olduğunu hatırlamak önemli.

Bununla birlikte, algoritmik stablecoin’lerin güvenliği, UST çöküşünden sonra bir endişe kaynağı. Merkezi durağan kripto paraların opak bilgileri ayrıca belirli güvenlik sorunlarına neden oluyor. Bu arada aşırı teminat altına alınmış stablecoin’lerin tasfiye riski de endişe verici. Footprint Analytics’e göre, çöküş, DeFi’nin en büyük stablecoin DEX platformu olan Curve için TVL’de hızlı bir düşüşe neden oldu. Bu, stablecoin’lerin o kadar da istikrarlı olmadığını gösteriyor. Bu yüzden dikkatli yatırım yapmakta fayda var.

Bir ayı piyasasında GamFi projelerine nasıl yatırım yapılır?

Pazar trendlerini bulmak için makro verileri kullanmak

Footprint Analytics’ten elde edilen veriler, GamiFi kullanıcılarının 2021’in sonlarında ciddi büyüdüğünü gösteriyor. Ancak, Ocak ayında tekrar zirveye çıktıktan sonra aşağı doğru salındığını gösteriyor. Ayrıca, Mayıs ayı sonlarında yeni kullanıcılarda kademeli bir düşüş meydana geldi. 8 Haziran’da 65.000 yeni kullanıcı ve 606.000 benzersiz kullanıcı vardı. Bu da zirvenin sadece% 30’u demek.

GameFi 1.0 hızla gelişiyor. Oyuncular arasında en yaygın duygu can sıkıntısı. Mevcut oyunlar daha az oynanabilir durumda. Ayrıca, projelerin çoğu, birçok madencilik ve satış yapan oyuncuyu çekmek için yalnızca tokenleri bir ödül mekanizması olarak kullanıyor. Proje süresi temelde sadece birkaç aydır.

Birçok GameFi projesi arasından yatırım yapılacak projeyi seçmek zor. Proje popülaritesi, yeni oyuncuların büyümesi, eski kullanıcıları elde tutma ve token verme açısından projeyi değerlendirmek gerekiyor. Erken aşamada girilen sermayenin geri dönüşü daha olası olacaktır. Ancak, projenin dinamiklerine daha fazla dikkat etmek lazım.

Örneğin birçok kullanıcı StarSharks erken modelini beğendi. Çok sayıda kullanıcı projeye katıldı. Bununla birlikte, kullanıcıların hızlı akışı, tokenin aşırı değerlenmesine neden oldu. Token enflasyonu, fiyatın düşmesine neden oldu. Proje sahibi sorunu fark edip kiralama pazarını kaldırdığında, kullanıcı verileri de bir uçurumdan aşağı düştü. Artık yeni kullanıcıları çekemez oldu ve token fiyatı bir ölüm sarmalına düştü.

Genel pazarın makro durumuna dikkat etmenin yanı sıra, proje tarafından makro kontrol de önemli. Bu, ademi merkeziyetçiliğe aykırı olsa da, erken bir aşamada etkin kontrolün, token fiyatlarının artmasını ve düşmesini engellemesi olası. Projenin daha kalıcı olarak büyümesini sağlaması mümkün. Bu nedenle, kullanıcıların projenin iletişimleri veya topluluktaki organize faaliyetleri gibi projenin dinamiklerine yakından dikkat etmeleri gerekiyor. Gelecekteki yönü anlayabilmeleri ve değişiklikler gerçekleşmeden önce doğru eylemleri yapabilmeleri çok önemli.

3A Games’e yatırım yapmak

GameFi altcoin darboğazları olarak, bazı geleneksel geliştiriciler Blockchain dünyasına giriyor. Ayrıca, VC’ler uzun süredir 3A oyunları üzerinde çalışıyor. Bunların en ünlüsü olan Illuvium, çok fazla ilgi ve 1.800 dolarlık bir token fiyatı kazandı.

3A oyunlarının geliştirme maliyetinin yüksek olmasına ve sürenin uzun olmasına rağmen, oyunlar güzel grafiklere ve zengin oynanabilirliğe sahip. Bu da, gerçek değere önem veren daha fazla oyuncuyu cezbedecektir. Ayı piyasasına yatırım sadece spekülasyona değil, aynı zamanda bu tür değerli oyunları bulmaya da bağlı.

Kazanmanın yeni yollarını aramak

StepN, X-to-kazan modelini ön plana çıkardı. Hatta bir zamanlar ölüm sarmalından çıkış yolu olduğu düşünülüyordu. Ancak, bir dizi olumsuz haberle birlikte, Haziran ayından itibaren StepN’in para çekme işlemlerinin BSC Blockchain’deki mevduatları aştığı ve tokenin tamamen düştüğü ortaya çıktı.

StepN’in girişimi başarılı olsun ya da olmasın uzmanlara göre, X-to-kazan modeli kısa vadede ilgi odağı olacak. Daha fazlasını görmek ve dikkatlice seçmek, projenin kendi değer avantajlarını analiz etmek önemli. Ayrıca uzmanlar, tuzağa düşme riskini en aza indirmek için projenin erken aşamasının en düşük noktasından girmeyi tavsiye ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir