Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.351
% 0.62
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.351
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Ayı Piyasasında Alınacak 6 Altcoin Belli Oldu!

Kripto piyasası, son dönemlerdeki en büyük düşüşlerini yaşıyor. Son birkaç yılda elde edilen kazanımların çoğu kaybedilmiş durumda. Piyasada Bitcoin ve tüm altcoin projeleri büyük bir darbe aldı. Bu nedenle, bir ayı piyasasına girdiğimiz düşünülmektedir.

Geçtiğimiz birkaç yıl içinde kripto para birimleri, büyük kurumsal yatırımcıların ilgisini, ortaklıkları ve muazzam ticaret faaliyetlerini kendine çekti. Ayrıca Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, kriptolar her zamankinden daha fazla gerçek dünya fayda sağlamaktadır. En iyi kripto para birimlerinin çoğu, kullanım durumlarını uzun vadeli ayarlamaktadırlar. Bu sebeple önemli ölçüde katkıda bulunduğundan, artık yalnızca kazanç üzerine hareket etmemektedirler.

Ethereum (ETH), en değerli altcoin!

Ethereum (ETH), piyasa değeri açısından en büyük ikinci kriptodur. Ayrıca tartışmasız en gerçek dünya faydasını sergileyen kriptodur. Şu anda çöküşe tanık olan çoğu yatırımcı, muhtemelen bir daha göremeyecekleri altın bir fırsatı kaçırmış olabileceklerini düşünmektedir.

Yeni başlayanlar için Ethereum, işlem sürelerini ve kullanıcı ücretlerini önemli ölçüde düşürecek bir hisse kanıtı modeline geçişi yapmayı hedeflemektedir. Şu anda platform saniyede yaklaşık 30 işlem gerçekleştirebilmektedir. Ancak güncelleme tamamlandığında bu sayı saniyede 100.000 işleme kadar çıkması planlanmaktadır. Ayrıca, bir işlemin onaylanması için devasa sayıda doğrulayıcı gerekecektir. Bununla beraber özellik, onu daha güvenli ve merkezi olmayan hale getirecektir. Özellik yayınlandıktan sonra daha iyi ölçeklenebilirlik ve güvenlik ile Ethereum, ileride büyük güncellemeler için hazırlanmaktadır.

Solana (SOL)

Solana (SOL), önde gelen NFT güç merkezi olarak ortaya çıkan en hızlı ve en ucuz Blockchain ağları arasındadır. Tasarımcılar, geliştiriciler ve yatırımcılardan oluşan inanılmaz bir platform ekosistemi oluşturulmuştur. Ayrıca, merkezi olmayan finanstan Blockchain oyunlarına kadar uzanan yenilikçi yeni kullanım durumlarını göstermeye devam etmektedir.

SOL, Ethereum’un saniyede sadece 30 işlemiyle karşılaştırıldığında, saniyede 50.000 işlem gibi olağanüstü bir kapasite sunmaktadır. Platform ayrıca, ETH’nin önümüzdeki aylarda kopyalamak istediği bir hisse kanıtı mekanizmasına dayanıyor. Ayrıca Solana, Solana Pay adlı bir hizmetle fintech alanına taşınmıştır. Bu önde gelen Blockchain tabanlı ödeme hizmeti, kullanıcıların yerel token’larını kullanarak çeşitli mal ve hizmetleri satın almalarına olanak tanımaktadır.

Cardano (ADA)

Cardano (ADA), gelecekteki gelişim için net bir yol haritası sunan bir altcoin projesidir. Yükseltme döngüsündeki her güncelleme, belirli bir sorunu çözmeyi amaçlamaktadır. Akıllı sözleşmeler, ademi merkeziyetçilik, ölçeklendirme, yönetişim ve temel dahil olmak üzere her güncellemenin ele aldığı beş temel alan bulunmaktadır.

ADA şu anda ölçeklenebilirliği iyileştirmeye ve yan zincirler aracılığıyla Blockchain üzerindeki baskıyı almaya çalışacak olan Basho (ölçeklendirme) aşamasına geçiş yapmaktadır. Ayrıca, akıllı sözleşme işlevselliğinin uygulanmasıyla ADA, 2.000’den fazla yeni komut dosyası ekleme konusunda başarılı olmuştur. Bu komut dosyaları, büyüme yolculuğuna yeni başlamış gibi görünen platformun akıllı sözleşme seçeneği olarak artan popülaritesine işaret etmektedir.

Decentraland (MANA)

Decentraland (MANA), sektörde büyük iz bırakan birkaç Blockchain tabanlı Metaverse platformundan biridir. Kullanıcıların deneyimlerini etkin bir şekilde özelleştirebilecekleri 90.500’den fazla sanal arazi parselinden oluşmaktadır. Metaverse, kullanıcıların gayrimenkul inşa etmesine, diğer oyuncularla iletişim kurmasına ve markaların görünürlük kazanmasına olanak tanımaktadır. Bu nedenle, sanal öğelerin Decentraland Marketplace’te etkin bir şekilde alınıp satılabilmektedir. Ayrıca etkin bir şekilde tam işleyen bir ekonomi halindedir.

Tahminler, Blockchain sektörünün sosyal medya, canlı akış, e-spor ve diğer ilgili unsurlar dahil olmak üzere 2026 yılına kadar 67,4 milyar dolara ulaşabileceğini göstermektedir. NFT’ler platformda mülkiyet kanıtı olarak hizmet ederken, token’lar oyun içi para birimi olarak hizmet eder. Bu iki unsur, dinamik bir sanal ekosistem için zemin hazırlamaya yaramaktadır.

Dogecoin (DOGE)

Dogecoin, pandemi yıllarında heyecan verici fiyat artışları kaydeden, en iyi meme temalı altcoin birimlerinden biridir. Geçen yıl en iyi performans gösterenler arasındaydı. Ayrıca 2021’de yüzde 15.000’in üzerinde bir kazanç elde ederek tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,74 dolara ulaşmıştır.

Elon Musk ve Mark Cuban gibi zamanımızın en büyük girişimcilerinden bazılarının büyük ilgisini çekmeyi başarmıştır. Özellikle Musk’ın tweet’lerinin DOGE’nin popülaritesinin artmasıyla pek çok ilgisi vardır. Ayrıca, sistemde yapılan ince ayarlar, daha ucuz işlemler ve daha hızlı dijital ödemeler için daha çevik bir sistemi teşvik etmektedir.

Ayı piyasasında alınacak altcoin: Algorand (ALGO)

Algorand (ALGO), ademi merkeziyetçilik, ölçeklenebilirlik ve güvenliğe odaklanan daha yenilikçi Blockchain platformlarından biridir. Birden fazla programlama ile geliştirici dostu bir kripto platformudur. Ayrıca, verimli işlem işlemeye izin veren değiştirilmiş bir hisse kanıtı sistemi üzerine inşa edilmiştir. Bu da saniyede 1.000’e yakın işlem hızıyla sonuçlanmaktadır.

Algorand, güçlü gerçek dünya hizmetiyle, çeşitli özel ve kamu kuruluşlarıyla ortaklıklarını genişletmeye devam etmektedir. Örneğin Marshall Adaları Cumhuriyeti, ulusal dijital para birimi olarak ALGO’yu kullanmaktadır. Ayrıca, yazılım şirketi Koibanx ile El Salvador için Blockchain altyapısını da inşa etmektedir. Dahası Limewire ve Napster’daki en popüler müzik dosyası paylaşım hizmetlerinden ikisini de satın almıştır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir