Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.250
% 0.82
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.250
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Axie Infinity (AXS) Nedir?

Axie Infinity (AXS), blokzincir tabanlı, Pokemon’dan ilham alınarak Ethereum üzerine inşa edilmiş bir oyundur.

Axie Infinity (AXS) Nedir?

Kripto para birimlerini birçok alanda görmek artık mümkündür. Bunlara bir yenisi olarak eklenen kripto para birimi ile oyunun bir buluşması olan Axie Infinity’dir. AXS, Ethereum ağı üzerine inşa edilmiş oyun oynayarak kazanılan bir kripto para birimidir. 2018 yılında temelleri atılan Axie Infinity, Pokemon’dan esinlenerek oluşturulmuştur.

AXS, Ethereum blokzinciri üzerine kuruludur. Oyunun kahramanı olan Axie isimli hayvanların her biri de ERC-721 tabanlı NFT’dir. Her birinin oyunda kendi benzersiz değeri vardır. Doğrudan başka bir Axie ile değiştirilememektedir. Birçok biçim alabilen Axie’lerin 500’den fazla çeşidi mevcuttur. AXS, Axie Infinity oyunu için oluşturulan bir yönetişim token’ıdır. Oyuncular, Axie’ler için savaşabilir, eşya toplayabilir, yükseltebilir ve arazi tabanlı bir krallık kurabilmektedirler.

Tüm oyun verilerine ve Axie genetik verilerine üçüncü kişiler kolayca erişilebilmektedir, bu da topluluk geliştiricilerinin Axie Infinity evreninde kendi araçlarını ve deneyimlerini oluşturmalarına olanak tanımaktadır. Axie Infinity, kısmen oyuncularının sahip olduğu ve işlettiği blok zinciri tabanlı bir ticaret ve savaş oyunu olarak tanımlanmaktadır.

Axie Infinity (AXS) Nasıl Çalışır?

Ethereum (ETH) ağı üzerine inşa edilmiş, oynayarak kazanılan bir kriptodur. Oyuncular token kazanmak için Pokemon’dan esinlenerek yaratılan bu evrende Axies üretir, yükseltir ve savaşırlar. Her Axie’nin en fazla yedi kez üretilebilmesi sayesinde popülasyon korunmuş olur. Bu özelliği ile diğer blokzincir tabanlı oyunlardan ayrılmaktadır.

Axie Infinity‘nin temel oynanışı, benzersiz yaratıklar olan Axies ile savaşmaya ve onları yetiştirmeye odaklanmaktadır. Axies, hem onları diğer Axies’lerden ayırt etmek hem de nadirlik düzeylerini belirlemek için kullanılan sınıf ve vücut parçaları gibi belirli bir dizi özellik ile tanımlanmaktadır. Diğer sıra tabanlı oyunlar gibi, Axies de savaşmak içindir.

Axie’ler belirtildiği gibi, her biri kendi savaş hamlesine sahip olan yüzlerce farklı potansiyel vücut parçasından altısına sahiptir. Bu durum, Axie’ler arasında esasen sonsuz çeşitlilik üretmektedir, çoğu Axie nispeten zayıf istatistiklere sahipken, vücut parçalarının en güçlü kombinasyonuna sahip olanlar etkileyici istatistiklere sahip olabilmektedir.

Axie Infinity (AXS) Nasıl Ve Nereden Alınır?

Axie Infinity (AXS), çok sayıda kripto para borsasında işlem görmektedir. Yatırım yapmak ve oyun oynamak isteyen kişiler, projenin işlem gördüğü borsalardan tercih edilen herhangi birinde hesap açmalıdır. Axie Infinity’nin işlem gördüğü borsalara; Binance, OKX, BTCEX, Bybit örnek verilebilir. Türkiye’de de Türk Lirası ile Axie Infinity (AXS) satın almak düşünülenin aksine çok kolay ve hızlı bir işlemdir. Herhangi teknik bir bilgiye ve resmi evrağa ihtiyaç duymadan Axie Infinity (AXS) satın alınabilmektedir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir