Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.619
% 0.49
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.619
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Avustralyalı Banka, Stablecoin Çıkarıyor

Stablecoin

National Australia Bank (NAB) Avustralya dolarına sabitlenen, Ethereum ağında çalışacak bir stablecoin çıkartacağını duyurdu.

Kripto sektörünün genişlemesi ile ortaya çıkan CBDC ve Stablecoinler ülkelere cazip gelmeye devam ediyor. Avustralyalı bankalar ise bu konuda öncü oluyor. Avustralya ve Yeni Zelanda Bankacılık Grubu geçtiğimiz Mart ayında uluslararası havaleler ve karbon ticareti için de kullanılan A$DC adlı kendi  stabllecoin’ini piyasaya sürmüştü.

Konu ile ilgili bir adımda National Australia Bank’tan (NAB) geldi. Banka 2023 yılı içinde bir stablecoin çıkartmayı planlıyor.

Avustralyalı Banka’dan, Stablecoin Hamlesi

18 Ocak tarihinde Australian Financial Review tarafından yayınlanan bir rapora göre NAP, AUDN adında bir stablecoin çıkartıyor. 2023 yılı içerisinde çıkması beklenen AUDN, sınır ötesi havaleleri ve karbon kredisi ticaretini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

NAB inovasyon müdürü Howard Silby, blockchain altyapısının finansın bir sonraki evrimi olacağını düşünmekte. Silby, Avustralya dolarına  (AUD) endekslenecek AUDN stablecoin’i, bu doğrultuda çıkartmaya karar verildiğini söyledi.

“Finansın geleceğinin bir parçasını oluşturacak blok zinciri teknolojisi unsurları olduğuna kesinlikle inanıyoruz Bizim bakış açımıza göre, [blok zincirinin] anlık, şeffaf, kapsayıcı, finansal sonuçlar sunma potansiyeline sahip olduğunu görüyoruz.”

Ayrıca, bankanın lisanslarının bulunduğu “birden fazla para biriminde” sabit paralar sunmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

Banka tarafından çıkarılan bu stablecoin’in, şu anda pilot aşamasında olan bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) olan Avustralya Merkez Bankası’nın eAUD’si ile birlikte nasıl çalışacağı da henüz belli değil. Ancak NAB, ikisinin aynı anda çalışabileceğinden ve kendi benzersiz kullanıma sahip olacağından emin.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir