Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.612
% 2.49
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.612
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Avalanche %15 artışla dikkat çekiyor: AVAX neden yükseldi?

Investing.com – En büyük ikinci stabil kripto varlık olan USDC’nin Avalanche ağına entegre edilmesinden sonra platformun yerel tokeni AVAX, dünden bu yana yüzde 15’i aşan önemli bir fiyat yükselişi gördü.

En büyük ikinci stabil kripto varlık artık Avalanche ağında 

DeFi ekosistemindeki faaliyetleriyle bilinen Circle’ın stabil kripto varlığı olarak işlem gören USDC’nin Avalanche Blockchain’e girmesi, ekosistemdeki dApp projelerinin artışına neden olabileceği düşünülüyor. 

Avalanche ağı, bu yaz “Avalanche Rush” projesiyle 180 milyon dolarlık bir destek alarak teşvik programını başlatmıştı. Ağustos ayından bu yana ise Blockchain üzerindeki merkezsiz uygulamaların 30 kattan fazla arttığı biliniyor. 

Diğer yandan DeFi ölçüm sitelerinden gelen bilgilere göre Avalanche ağı üzerinde bulunan DeFi projelerindeki toplam kilitli varlıkların (TVL) değeri 11 milyar dolara ulaştı. Rekor TVL ise 2 Aralık tarihinde kaydedilen 13,79 milyar dolardı. 

Farklı kullanım alanlarına sahip merkezsiz uygulamalar ve özel Blockchain’ler geliştirmek için kullanılan akıllı sözleşmeler platformu Avalanche, düşük işlem ücretleri ve ağın hızıyla ön plana çıkmaya çalışan bir Blockchain ağı.

Tether (USDT) de Avalanche ağına dahil edilmişti

USDC’nin Avalanche ağına entegre edilmesinin öncesinde Tether (USDT) de Avalanche ağına konuşlanmıştı. Şimdi piyasanın en büyük iki stabil kripto varlığının Avalanche ağında kullanılabilir olmasıyla ağda çeşitliliğin daha da artacağı tahmin ediliyor. 

İtibari para destekli sabit kripto paralar, Blockchain aktivitelerinde hızlı bir artışı tetikleme potansiyeline sahiplerdir. Böylece proje geliştiricileri, faaliyetlerini Avalanche Blockchain üzerinden gerçekleştirmek üzere yeni bir alternatife daha kavuşmuş oluyorlar.

Circle açıklaması sonrası AVAX hızlı bir yükseliş gördü 

21 Kasım tarihinde tüm zamanların en yüksek değeri 148 dolara ulaşan AVAX, o tarihten bu yana düşen fiyatıyla 75 dolara kadar düşerek bu seviyede dip gördü. Dün küresel ödeme şirketi Circle’dan gelen açıklamayla yükselişe geçen altcoin, bugün 90 dolar bandında işlem görüyor.

USDC artık 7 farklı Blockchain üzerinde kullanılabilecek

USDC, 2018 yılının Mayıs ayında ödeme şirketi Circle ve kripto para borsası Coinbase’in ortak bir çalışması sonucu ortaya çıktı. Çıkış tarihinden bu yana izlenen şeffaf politikası sayesinde her geçen gün kullanım alanını genişleten USDC, şu an 41,74 milyar dolar sermaye değeriyle en büyük 6. kripto para konumunda bulunuyor. USDC, Avalanche haricinde Ethereum, Solana, Stellar, Tron, Algorand ve Hedera Hashgraph ağlarında da mevcut.

Circle’dan yapılan açıklamada Avalanche Blockchain’e USDC’nin eklenmesinin DeFi uygulamaları için USDC likidite artışı sağlayacağı vurgusu yapıldı. Böylece maliyetli token köprülerine ve “sarılmış token” formatındaki kripto varlıklara ihtiyacın ortadan kaldıracağı belirtildi. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir