Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.764
% 1.94
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.764
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Automata Network Nedir? ATA Coin Nasıl Alınır?

Automata Network nedir? Automata Network, merkeziyetsiz uygulamalar (dApp’ler) için gizlilik yazılımı ürünleri sunan web3 temalı bir blockchain projesidir. Bu makalede Automata Network nedir, ne sunar, ATA coin nasıl alınır, ne için kullanılır gibi sık sorulan soruların yanıtlarına erişebilirsiniz. Coinmuhendisi.com olarak, projeyi merak eden okurlarımız için derledik.

Automata Network nedir? ATA ne sunar?

Automata Network, blok zincirleri arasında bağlantı kurmayı amaçlayan bir blockchain projesidir. Platformun kullanıcıları, mevcut olarak Binance Smart Chain (BSC), Ethereum gibi blok zincirlerine entegre olabilir. Bunun yanında platform, merkeziyetsiz uygulamalar (dApp’ler) için gizlilik yazılımları da sunar. Proje, Web3 uygulamalarına gizlilik, güvence ve yüksek ölçeklenebilirlik sunmayı amaçlamaktadır.

Proje, birçok blockchain projesine benzer şekilde merkeziyetsiz bir yapıya sahiptir. Platformun yerel tokeni ATA coin’i elinde tutanlar, projenin geleceğini belirleyen kararlarda oy kullanabilir. Ancak, Automata ağında durum biraz daha farklıdır. Oy kullanan token sahipleri, diğer blok zincirlerinin aksine anonim bir biçimde oy verirler.

Tüm bunlara ek olarak platform, kullanıcılarına depolama hizmeti sunar. Kullanıcılar verilerini platform üzerinde depolayabilir ve yönetebilir. Ağda gerçekleştirilen işlemler ATA token madencileri tarafından doğrulanır. Kripto madencileri, işlemleri doğrulayarak token ödülleri kazanır. Kullanıcılar, platform aracılığıyla, neredeyse tüm merkeziyetsiz finans (DeFi) işlemlerini gerçekleştirebilir, staking ve faiz özellikleri ile pasif gelir elde edebilir.

ATA coin nedir? Ne için kullanılır?

ATA coin, Automata Network projesinin yerel kripto para birimidir. Yönetişim tokeni olarak da çalışan ATA, platformda alınan kararlarda oy hakkı olarak kullanılabilir. Bunun yanında ATA coin’in çeşitli kullanım durumları bulunur. ATA token sahipleri, son teknoloji şifreleme özelliğiyle işlem yapabilir. Token sahipleri, şifreli transferler gerçekleştirebilir ve yatırım stratejisi için index üretebilir.

Bunun yanında token, neredeyse tüm DeFi işlemlerini gerçekleştirmek için de kullanılabilir. ATA sahipleri, varlıklarını belirli bir vadeyle kilitleyebilir ve vade sonunda ek token ödülleri kazanabilir. Bunun yanında yatırımcılar, tokenlerini borç olarak da verebilir. Böylece, faiz üzerinden ek gelir elde edebilirler. Yazının yazıldığı sırada ATA coin, 87,5 milyon dolarlık bir piyasa değeriyle, en büyük 438. kripto para konumundaydı. Buna ek olarak, 172 milyon ATA token dolaşımda bulunuyordu.

Avantajları nelerdir?

Automata Network kullanıcıları, ağ üzerinde anonim şekilde işlemler gerçekleştirebilir. Platform, anonim bir biçimde işlem gerçekleştirmeyi mümkün kılar. ATA coin sahiplerinin tokenleriyle yaptıkları işlemler, birkaç dakika içerisinde gerçekleşir. Platform, oldukça hızlıdır. Platformun kullanıcıları, ödül ve faiz geliri elde edebilecekleri DeFi hizmetlerine kolaylıkla erişebilir.

Dezavantajları nelerdir?

Ağ üzerinde index üreten token sahipleri, anonim olsalar bile işlemleri doğrulayan madenciler tarafından izlenmektedir. Tokenlerin sanal cüzdanlarda saklanması siber saldırı ihtimalini artırır. Bu sorun, varlıkların bir donanım cüzdanına aktarılmasıyla çözülebilir.

Automata Network nedir? ATA coin nasıl alınır?

Automata Network’ün yerel kripto para birimi birçok borsada listelenmektedir. ATA coin’i listeleyen borsalar arasında  Binance, KuCoin, BKEX ve CoinEX bulunur. Bu borsalardan birine eksiksiz bir şekilde üye olan yatırımcılar, cüzdanlarına para yatırarak ATA token alımı gerçekleştirebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir