Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$71.552
% 2.18
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 71.552
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Arweave (AR) Token Nedir? Nasıl Alınır?

Arweave Nedir?

Arweave, dosyaları dağıtılmış bir bilgisayar ağında kalıcı olarak depolamayı amaçlayan bir yazılımdır. Onun hedefi değil İskenderiye beldedir Kütüphanesi aksine inşa şeye şudur: Bir dijital arşiv o ebediyen devam ederse. 

Bu nedenle, Arweave’in Filecoin ve Sia gibi diğer merkezi olmayan depolama platformlarıyla pek çok ortak noktası vardır ; bunların her ikisi de veri depolama hizmetlerini satın almak ve satmak isteyen kullanıcılar için pazar yerleri oluşturmak için kripto para birimleri kullanır .

Bu iddialı protokoller gibi, Aarweave de Google, Amazon ve Microsoft gibi mevcut depolama devlerinin hakim olduğu bir pazarı bozmaya çalışıyor. 

Bununla birlikte, Arweave’i rakiplerinden ayıran şey, AR kripto para birimi etrafında oluşturulan benzersiz teşvikler aracılığıyla verileri kalıcı olarak depolama taahhüdüdür. 

Arweave’in tasarımı, teorik olarak, merkezi olmayan depolama hizmeti için ilk ödemeler yapıldıktan sonra bile veri depolayan kişilerin gelir elde etmesini sağlaması gerektiği anlamına geliyor.

Ayrıca, Arweave’de depolanan dosyalara geleneksel web tarayıcıları aracılığıyla erişilebilir, yani herhangi bir özel cüzdan veya blok zinciri hizmeti gerektirmezler. Geliştirme aşamasındaki diğer önemli özellikler arasında, kullanıcılarının yasa dışı içeriği denetlemesine olanak tanıyan bir oylama mekanizması bulunmaktadır. 

Arweave Nasıl Çalışır?

Arweave tam olarak bir blockchain değil. Çoğu kripto para birimi için tipik tasarım olan işlemler ve verileri içeren bir bloklar zinciri yerine, Arweave verilerini bir blok grafiğinde depolar. 

Bu, her bloğun Arweave’deki önceki iki bloğa bağlı olduğu ve “blok örgüsü” adı verilen bir yapı oluşturduğu anlamına gelir. Bu, blokların sırayla birbirine bağlandığı ve bir zincir oluşturan Bitcoin’in aksine. 

(Bir grafik yapısı kullanan diğer kripto para birimleri arasında Hedera Hashgraph bulunur.)

Areweave’in tasarımı aynı zamanda işlemlerin doğruluğunu kontrol etme şeklinin çoğu kripto para biriminden farklı olduğu anlamına gelir. 

Bitcoin, ağındaki bilgisayarlardan matematiksel bir bulmacayı çözmek için rekabet etmelerini istediğinde – bu işlem kanıtı adı verilen bir süreç – Arweave, “erişim kanıtı” adı verilen farklı bir mekanizma kullanıyor. 

Kısacası, Arweave, ağda yer alan her bilgisayarın, yeni bir işlem paketinin daha önceki bir paketten rastgele seçilen bir işaretleyici içerdiğini kontrol etmesini gerektirir. 

Bu işaretçi mevcutsa, yeni işlemler ağa eklenebilir. Yeni bir paket ekleyen bilgisayara AR kripto para birimi şeklinde bir ödül verilir.  

Erişim kanıtı, Arweave ağındaki bilgisayarların tüm yeni işlemlerin doğru olduğunu ve eski işlemlerin değiştirilmediğini doğrulayabilmesini sağlamaya yardımcı olur. 

Arweave ağının bir başka özelliği, yazılımı çalıştıran herkesin depolamak istedikleri veri türünü seçebilmesidir. Bu süreç, Arweave’de içerik denetimi olarak bilinir. 

Basitçe söylemek gerekirse, ağdaki bilgisayarlar ne tür içeriği barındırmak istediklerine karar verebilir. 

Belki de görüntüleri değil, yalnızca ses dosyalarını barındırmak istiyorlar. Ağa yeni içerik yüklenirken, Arweave her bilgisayara veriyi kabul edip etmeyeceğini soracaktır.

Yine de, daha yoğun veri depolaması yapmak için teşvikler var, çünkü bunu yapan kullanıcılar daha yüksek bir işlem ücreti yüzdesi ile ödüllendirilecekler.

Arweave’i Benzersiz Yapan Nedir?

Arweave   “bilgileri depolamak ve bireyler arasında ve zaman içinde yeni nesillere paylaşmak için kolektif yetenek” sağlamaya çalışıyor . Bu amaca ulaşmak için amiral gemisi permaweb, her bloğun hem hemen önceki hem de rastgele bir önceki bloğa bağlı olduğu bir blok zinciri teknolojisi varyasyonu olan Arweave’nin “blok örgüsü” üzerine inşa edilmiştir. Arweave, bunun madencileri daha fazla veri depolamaya teşvik ettiğini, çünkü yenilerini eklemek ve ödül almak için rastgele önceki bloklara erişebilmeleri gerektiğini söylüyor.

Arweave, ağ etrafında sürdürülebilir bir ekosistem oluşturmaya odaklanmıştır. Haziran 2020’de,   geliştiricilerin uygulamalarından ağ işlem ücretleri oluşturulduğunda temettü almalarına olanak tanıyan “kar paylaşım jetonlarını”  açıkladı  ve permaweb tabanlı uygulamaların oluşturulmasını desteklemek için kuluçka merkezlerine ev sahipliği yaptı . Proje ayrıca  , Arweave ekibine ve sektör yatırımcılarına ücretsiz depolama ve erişim sunan “Boost” programı aracılığıyla yeni başlayanlarla birlikte çalışıyor  .

Mart 2020’de Arweave   , Andreessen Horowitz, Union Square Ventures ve Coinbase Ventures’tan 8.3 milyon dolarlık fon aldığını duyurdu . Bu,  aynı zamanda Andreessen Horowitz ve Union Square Ventures’ın yanı sıra Multicoin Capital’den Kasım 2019’un erken bir yatırımını takip etti.

Arweave Ağı Nasıl Güvende Tutulur?

Arweave ağı, bir “erişim kanıtı” konsensüs algoritması kullanan “blockweave” adını verdiği, değiştirilmiş bir blockchain teknolojisi sürümü üzerine inşa edilmiştir – kanıtın değiştirilmiş bir sürümü. PoA ile, her yeni blok yalnızca kendisinden hemen önceki bloğa değil, aynı zamanda rastgele bir önceki bloğa da bağlanır ve her iki blok da yenisini oluşturmak için karma hale getirilir. Madencilerin tüm bir blok zincirini depolaması gerekmez, ancak yeni bir blok zincirini çıkarmak için gerekli olan eski bloklara erişebileceklerini kanıtlamak için daha fazla bilgi depolamaya teşvik edilirler.

Arweave, RandomX tarafından kullanılan madencilik protokolü, Ağustos 2019’da dört siber güvenlik firması (Trail of Bits, Kudelski Security, X41 D-Sec ve QuarksLab) tarafından başarıyla denetlendi. Aralık 2020’de söylediği SPoRA, NCC Group tarafından denetlendi.

Arweave (AR) Token Nasıl Alınır?

 

AR Token Dünyanın en büyük ve en güvenilir kripto para alım satım platformu olan Binance aracılığıyla güvenle alınabilir. BİNANCE KAYIT

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir