Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.868
% 1.16
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.868
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Art Basel’de Enteresan NFT Formatları: Bir Sanatçı Yumurtalarını NFT Olarak Satıyor

Bu şok edici NFT kendi başına bir hayat sürebilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Art Basel Miami Beach, yoğun tartışmalar ve yeni NFT formatlarıyla adından çok söz ettireceğe benziyor. Şimdi de bir sanatçı tartışmalı bir şekilde yumurtalarını NFT olarak satıyor. 42 yaşındaki Ermeni sanatçı Narine Arakelian, ilk NFT’sinin “Canlı” adlı bir resim olacağını ve bunun içinde yumurtalarından birini alıcıya vaat eden gömülü bir sözleşmeyi de içereceğini söyledi.

NFT’ler veya değiştirilemez token’lar, blok zinciri kimlik doğrulaması ile benzersiz bir sanat eseri olarak oluşturulan ve doğrulanan ve kripto para birimi kullanılarak satın alınan ve satılan bir tür dijital sanat formudur. Arakelian, NFT’yi alan kişinin yumurtasından bir çocuk sahibi olmasını beklediğini ve hamile kalmakta zorlanan bir çift tarafından satın alınmasını umduğunu sözlerine ekledi. Sanatçı şu ifadeleri kullandı:

“Sanat eserim aracılığıyla dünyaya bir çocuk getirdiğim için çok mutluyum. Sanat ve yaşam armağanı vermek güzel bir yaratıcılık eylemidir. Eserlerimin hepsi benim çocuklarım ve bunun gerçekten bir çocuk doğuracağı gerçeği harika. Sanat her zaman alıcı için çok şey ifade edecek çünkü onlara çocuklarını getirdi! O özel hatırayı her zaman taşıyacak.”

Arkelian, zamanını Los Angeles ve Moskova arasında geçiren Sibirya doğumlu bir Ermeni sanatçıdır. 2015 yılında Moskova Devlet Surikov Enstitüsü’nden mezun olduktan sonra Los Angeles Sanat Akademisi’nde Dijital Sanatlar Bölümü’nde bir yıl süren stajını tamamladı. Sanatı, görsel ve performans sanatlarını yeni dijital teknolojiyi kullanarak birleştirir ve cinsiyet kimliği klişeleri gibi sosyal, kültürel ve politik konulara odaklanır.

Önceki çalışması, Venedik’teki Palazzo Contarini del Bovolo’nun ikonik 15. yüzyıl sarmal merdivenini, 2019’daki Venedik Bienali’nde çarpıcı, çok renkli bir deniz fenerine dönüştürmeyi içeriyor.

Art Basel Miami Beach’te bu hafta en sıcak konu NFT’ler oldu. Satın alınacak parçalar arasında Tina Turner’ın Versace elbisesi, hayatından yola çıkarak eserler sunan “Wolf of Wall Street” Jordan Belfort ve hapishane rozetini satışa çıkaran Donald Trump’ın eski tamircisi Michael Cohen vardı.

Ayrıca Star Trek yaratıcısı Gene Roddenberry’nin özgün imzası, yaşayan bir bakteriyel organizmanın DNA’sına kodlandı ve Art Basel’de NFT olarak sergilendi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir