Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$61.483
% 3.18
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 61.483
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Argo Blockchain, Kar Fırtınası Nedeniyle %25 Daha Az Bitcoin Çıkardı

Argo Blockchain

Bitcoin madencilik şirketi Argo Blockchain, Teksas’ta yaşanan kış fırtınası nedeniyle Aralık 2022’de madencilik faaliyetlerinde önemli bir düşüş yaşadı.

Aralık ayı sonlarına doğru Amerika Birleşik Devletleri Enerji Bakanlığı, şiddetli kış havasının etkisiyle elektrik sıkıntısı yaşandığını gerekçe göstererek Teksas’ta acil durum ilan etmişti. Şiddetli rüzgarlar ve soğuk havanın etkisiyle, Teksas elektrik şebekesindeki talep 74.000 megawatt’ı (MW) aşarak tüm zamanların zirvesine ulaşmıştı. Yaşanan olumsuz hava koşulları bir çok Bitcoin madencisini zor duruma soktu.

Argo 11 Ocak tarihinde amiral gemisi madencilik tesisi Helios’u Galaxy Digital’ine satmasından bu yana ilk operasyonel güncellemesini yayınladı. Yayınlanan raporda şirket, Kasım 2022’deki 198 BTC’ye kıyasla Aralık ayında 147 Bitcoin veya BTC eşdeğeri madencilik yaptığını söyledi.

Firma, 31 Aralık itibariyle Argo’nun 141 BTC’ye sahip olduğunu ve Aralık ayı madencilik gelirinin 2,49 milyon dolar olduğunu söyleyerek toplam borcun yaklaşık 79 milyon dolar ve mevcut banka bakiyesinin yaklaşık 20 milyon dolar olduğunu açıkladı.

Kötü Hava Koşulları Şirketi Olumsuz Etkiledi

Argo Blockchain CEO’su Peter Wall, şirketin madencilik sonuçlarının beklenenden daha düşük olduğunu çünkü firmanın aşırı hava koşulları nedeniyle şebekedeki güç kullanımını azaltmak zorunda kaldığını belirtti.

Wall, kış fırtınası sırasında Argo’nun güç kullanımını tahmini 1.500 MW azaltarak diğer Teksas Bitcoin madencilerine katıldığını söyledi ve ekledi:

“Kış fırtınası ve buna bağlı dondurucu soğuklar dindikten sonra, Helios’u güvenli bir şekilde tekrar çevrimiçi hale getirdik ve operasyonlara devam ettik.”

Wall, Argo’nun sonunda Helios tesisini Galaxy Digital’e satmaya karar verdiğini ve 65 milyon dolarlık anlaşmayı 28 Aralık’ta duyurduğunu belirtti. Bu işlem Argo’nun toplam borcunu 41 milyon dolar azaltmayı ve likidite ile işletme yapısını iyileştirmeyi amaçlıyordu.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir