Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.192
% 1.24
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.192
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Araştırmacıya Göre Bitcoin’in Son Fiyat Hareketi Popüler BTC Tezi Hakkında Endişelere Neden Olabilir

Bir blockchain araştırmacısı, Bitcoin’in (BTC) enflasyona karşı sağlam bir korunma olduğuna inanan Bitcoin yatırımcılarını uyardı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Blockchain istihbarat firması IntoTheBlock’un araştırma başkanı Lucas Outumuro, BTC’nin sınırlı 21 milyon BTC arzı nedeniyle enflasyona karşı bir koruma yarattığı tezini sorguluyor. Yakın tarihli bir haber bülteninde, Bitcoin’in son fiyat düşüşlerinin, hızla yükselen enflasyon rakamlarıyla çakıştığına dikkat çekiyor.

“Artan enflasyon belirtileri ortaya çıktıkça, Paul Tudor Jones gibi birçok tanınmış yatırımcı Bitcoin’i bir riskten korunma aracı olarak gördü. Bitcoin‘in son zamanlardaki cansız performansı, kurumsal yatırımcıların bir enflasyon riskinden korunma işlevi görme umutlarını azaltmaya başlıyor olabilir.”

Outumuro ayrıca Twitter’da Bitcoin’in fiyatının başlangıçta yükseldiğini ancak Cuma sabahı Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) yüksek enflasyon rakamları yayınlamasının ardından düştüğünü belirtti.

“Bitcoin bugün S&P 500’ü adım adım takip ediyor. Sabah 8:30’da yüksek TÜFE enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından BTC %2 yükseldi ancak piyasalar açıldıkça düşmeye devam etti. Bu enflasyondan korunma tezi için pek iyi görünmüyor…”

Bitcoin, yazının yazıldığı sırada 49,187.51 dolardan işlem görüyordu.

Outumuro’ya göre BTC’nin tüm metrikleri düşüş eğiliminde görünmüyor. Araştırmacıya göre, Bitcoin’in borsalardan haftalık çıkış oranları, geçtiğimiz hafta yaklaşık 3 milyar dolarlık BTC’nin merkezi borsalardan çıkmasıyla beş ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Ölçüm, BTC yatırımcılarının kripto varlıklarını elinde tutma niyetinde olduğunu gösterdiğinden, borsa çıkışları yükseliş göstergesi olabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir