Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.367
% 0.15
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.367
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Aptos Ekosistemindeki Projeler Ve Özellikleri ?

Aptos Ekosistemi

Ekosistem Projeleri

Aptos ekosistemi şu anda ağ üzerine inşa edilmiş 100’den fazla projeye sahip. Kullanım örnekleri, DeFi, NFT, cüzdanlar, fırlatma rampaları ve oyunlar gibi farklı alanları kapsar.

DEX

DEX, bir ekosistemde oldukça önemli bir dizidir. Şu anda Aptos’ta  birçok görev var, bunlar arasında şunlar yer alıyor:

  • Laminare, Mariana Exchange, Tsunami Exchange, AptoSwap Umi Protocol, Econia
  • 1KX Protokolü: AMM DEX + Kredi / Kredi Protokolü Çoklu zincir desteği .
  • Pontem Ağı: Çoğunlukla Aptos’a dayalı önemli bir DEX görevi olan Pontem, Alameda Research, Delphi Digital, Animoca Brands ve benzeri gibi önemli yatırım paralarından yatırımlar elde etti.

Cüzdan

Aptos Blockchain’e yardımcı olan bazı cüzdan uygulamaları vardır, bu uygulamalar şunları içerir: Onto, Martian, Blocto, Hive Wallet, Fewcha Wallet, Volt.id.

Launchpad

Launchpad dizisine gelince, şu anda Aptos’ta bu dizide sadece iki canlı görev var:

  • Orion
  • DaoStarter: Bu fırlatma paneli birçok benzersiz zincirde çalışır: Ethereum, Binance Smart Chain, Polygon, Aptos.

NFT

  • Topaz: NFT değişimi.
  • Names.aptos: Dağıtılmış bir alan adı hizmetleri tedarikçi süreci.
  • Aptos Girls, The Chads Aptos, Aptos Ape Society, Aptos Punk, Aptomingoes, The Chads Aptos: Aptos’a gelen NFT koleksiyonları.

Toplayıcı

  • Hippo: DeFi Toplayıcı, Aptos’ta büyümenin altında.

Kredi / Kredi

  • Aptoslend: Aptos’taki 1. kredi/kredi platformu.

Oracle

  • Switchboard: Şu anda Aptos’taki tek Oracle görevi, Chainlink, Band Protocol gibi diğer önemli Oracle görevleri hala Aptos ağına entegre edilmedi.

Fon yönetimi

  • Solrise Finance: Aptos’ta bir sermaye yönetim platformu olan bu görev Solana’da oluşturuldu ve daha sonra diğer blok zincirlerine yükselmek için programlar.

Ödeme

  • Paymagic: DAO görevleri için otomatik ödeme yanıtı.

Econia

Econia, dünyadaki herkesin dijital bir varlığı dünyadaki herhangi biriyle istediği fiyattan takas etmesini sağlayan bir protokoldür. Daha spesifik olarak Econia, New York Borsası veya NASDAQ’ın aksine açık kaynak kodlu ve merkezsiz olması dışında, borsalar gibi finansal kurumlar tarafından kullanılan temel bir finansal araç olan merkezi limit emir defteridir (CLOB).

Bu sürüm 1 minimum uygulanabilir prototip (v1 MVP), zincir içi ticaret için önemli bir yenilik olan Econia’nın piyasa emirlerini verildikleri işlem sırasında kesin olarak çözen atomik eşleştirme motorunu tanıtmaktadır.

Martian Wallet

Martian cüzdanı, dijital varlıkları yönetmek ve Aptos blok zincirindeki merkezi olmayan uygulamalara erişmek için kullanılabilen bir kripto cüzdanıdır. Martian cüzdanı şu anda bir Chrome uzantısı olarak mevcuttur ve yakında bir IOS uygulaması olarak kullanıma sunulacaktır.
Martian cüzdan, özünde kullanıcıları adına özel anahtarlar oluşturarak ve yöneterek çalışır. Bu anahtarlar daha sonra fonları saklamak ve işlemleri imzalamak için Martian cüzdanında kullanılabilir.
Martian cüzdan uzantısı, web uygulamalarıyla etkileşim kurmak için kullanıcının ziyaret ettiği her sitenin JavaScript bağlamına bir Aptos nesnesi enjekte eder. Belirli bir web uygulaması daha sonra Martian cüzdan ile etkileşime girebilir ve enjekte edilen bu nesne aracılığıyla işlem yapmak için kullanıcının iznini isteyebilir.

Liquidswap Dex

Liquidswap, Aptos için ilk AMM’dir – Move VM ile oluşturulmuş en performanslı ve güvenilir L1. Liquidswap, blok zincirleri tarafından desteklenen küresel finansal katılım için çalışan bir stüdyo olan Pontem tarafından geliştirilen bir üründür.

Pontem ekibi, ilk olarak Aptos ve Move tarafından sağlanan kolaylaştırılmış deneyimlerle yeni nesil Dapps’leri inşa edecek. Korelasyonlu ve korelasyonsuz çiftler için bir AMM’nin temel temel protokolünden başlayarak. Bu, Aptos ekosistemindeki protokol tokenleri için likidite ve keşfedilebilirlik sağlayacaktır. Liquidswap, Aptos’taki uniswap’tir.

Aptos Name Service

 

Aptos İsim Hizmeti, bir ismi bir Aptos adresi ile eşleştiren akıllı bir sözleşmedir. Bir isim talep etmek, size bu ismin adresini düzenleme yetkisi veren özel bir NFT Token kazandırır.

Bu Token birleştirilebilir ve uygun gördüğünüz şekilde satın alınabilir, satılabilir ve takas edilebilir. Aptos’un merkezi olmayan, şekillendirilebilir bir kimlik katmanıdır. ANS, Aptos’taki ENS’dir.

Topaz

Topaz, güçlü Aptos blok zinciri üzerine inşa edilmiş, güvenlik ve ölçeklenebilirliğe odaklanan bir NFT pazarıdır. Topaz, Aptos üzerindeki Opensea’dır.

Vial


Vial, kullanıcıların Aptos’ta varlık ödünç vermesine veya almasına olanak tanıyan havuzlanmış bir faiz oranı protokolüdür. Faiz oranları, havuz kullanımına göre algoritmik olarak belirlenir: ödünç alınan varlıkların tedarik edilen varlıklara oranı. Vial, Aptos’taki AAVE’dir.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir