Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.201
% 1.81
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.201
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Apple, Passkeys ile hesapları güvenli hale getiriyor

 

Tüketici elektroniği, bilgisayar yazılımı ve kişisel bilgisayar tasarlayıp geliştiren Amerikan teknoloji devi Apple, yeni bir biyometrik oturum açma standardı olan Passkeys “geçiş anahtarlarını” özelliğini duyurdu.

Geçiş anahtarları, web sitelerinde ve uygulamalarda kullanıcıların kimliğini doğrulamak için parolalar yerine genel anahtar şifrelemesi kullanan bir standart olan Web Kimlik Doğrulama API’sini temel alıyor ve bir web sunucusu yerine cihazda depolanıyor.

Passkeys’in ilk etapta amacı, şifreleri kaldırmak değil, hesaplara daha fazla güvenlik getirmek. Teknoloji devi, Passkeys’in biyometrik kimlikle şifrelendiğini ve parolaların aksine özel yazılımlarla kırılamayacağını söyledi. Hem iOS hem de macOS’ta bulunan Apple’ın parolaları, aygıtınızda yerel olarak saklanan dijital anahtarlar sağlayarak standart parolaların yerini alacak şekilde tasarlandı.

Geçiş anahtarları, Touch ID ve Face ID dahil olmak üzere biyometrik güvenlikle entegrasyona sahip olacak ve iCloud Anahtar Zinciriniz aracılığıyla diğer Apple cihazlarıyla senkronize edilebilecek. Ayrıca uygulamalarla ve web üzerinde çalışarak, kullanıcıların şifreleri yerine iPhone’larını kullanarak hesaplarında oturum açmalarına olanak sağlıyor.

Apple’ın geçiş anahtarları, şirketin parolasız oturum açma yöntemlerinin kullanımını basitleştirme ve düzene koyma girişimi gibi görünüyor. Passkeys, uçtan uca şifreleme ve iPhone, iPad, Mac ve Apple TV dahil olmak üzere çok çeşitli Apple cihazlarıyla uyumluluğa sahip olacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Altcoin’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir