Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.778
% 1.51
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.778
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Ankr Hack Saldırısın Arkasından Eski Bir Çalışan Çıktı

ANKR

Ankr Protocol (ANKR) tarafından 20 Aralık’ta yapılan açıklamaya göre, eski bir ekip üyesi 2 Aralık’ta yaklaşık 5 milyon dolarlık bir kayba yol açan hack olayını gerçekleştirdi.

Defi Platformu, eski ekip üyesinin, geçerli bir güncelleme yapıldığı zaman özel anahtarını ele geçiren kötü niyetli bir kod kullanarak saldırıyı gerçekleştirdiğini açıkladı.

Hacker, Ankr Protokolü’nün kodundaki bir hatadan yararlanarak altı katrilyon aBNBc token basmış ve bunun bir kısmını 5 milyon USDC’ye dönüştürmüştü. Binance, dönüştürülen çalıntı fonların 3 milyon dolarını ele geçirdi. Blockchain analitik firmaları o sırada özel bir anahtarın tehlikeye girmesinin hacklenmeye neden olduğunu açıklamıştı.

Ankr, eski ekip üyesini kolluk kuvvetlerine bildirdiğini söyledi ve ekledi:

“İleriye dönük güvenlik duruşumuzu güçlendirmek için dahili İK süreçlerini ve güvenlik önlemlerini güçlendiriyoruz.”

Platform artık tüm çalışanları geçmiş kontrollerine tabi tutacak ve hassas sistemlere erişim kısıtlanacak. Ayrıca, bu tür saldırıların tekrarlanmasını önlemek amacıyla güncellemeler için multi-sig kimlik doğrulaması uygulayacağını ve açıktan etkilenen kullanıcıları, likidite sağlayıcılarını ve borç verenleri telafi etmek için önlemler aldığını ekledi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir