Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.238
% 1.15
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.238
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Analistlere Göre Bu Yıl Bitcoin Madencileri İçin Birleşme Yılı Olacak

Madencilik

Sektör analistlerine göre, Bitcoin için oldukça sarsıcı geçen bir yılın ardından, kamuya açık madenciler bu yıl bilançolarını güçlendirmeye ve maliyetleri en aza indirmeye odaklanacak.

2022 yılı Kripto madencileri için oldukça zor bir yıldı. Gerek Ukrayna Rusya savaşının yol açtığı enerji krizi gerek Ülkelerin enerji tasarrufu için uyguladığı politikalar madencilerin maliyetlerinin oldukça yükselmesine neden oldu. Maliyetlerde yaşanan artışlar bazı madencilik firmalarının iflas etmesine yol açtı. 2022 yılı böyle geçmişken, 2023 yılının madenciler için nasıl geçeceği merak ediliyordu.

Hash Rate Index’in Bitcoin analistleri Jaran Mellerud ve Colin Harper, “2023 için 10 Bitcoin madenciliği tahmini” başlıklı bir blog yazısında 2023 için bir takım öngörüde bulundular.

Bitcoin madenciliği maliyetlerinin minimize edilmesinin, 2023 yılında kamu madencilerini ya özelleşmeye ya da diğer şirketlerle birleşmeye yönelteceğini öngören analistler, bu sayede idari maliyetleri önemli ölçüde azaltılabileceğini vurguladı.

Bu Yıl Sektör İçin Yeniden Yapılanma Yılı Olacak

Hash Rate Index, 2023’ün Bitcoin madencilerinin birleşme yılı olacağını öngörmenin yanı sıra, Bitcoin madencilik sektöründe büyük bir yeniden yapılanma yılı olacağı tahmininde de bulundu. Analistler, iflastan kaçınmak için mücadele eden Bitcoin madencileri için 2023 yılında bilançoların güçlendirilmesinin en önemli öncelik olacağından emin.

Analistler, bazı Bitcoin madencilerinin sürdürülemez borç seviyelerinin, onları tek seçenek olarak borcun yeniden yapılandırılmasına devam etmeye zorlayacağını belirtti. Son olarakda, borcun yeniden yapılandırılmasının daha düşük faiz oranlarının müzakere edilmesi veya borcun vadesinin uzatılması anlamına gelebileceğini de sözlerine ekledi.

Analistler, Bitcoin hash oranı artışının da 2023 yılında yavaşlayacağını ve madencilik ekipmanlarının daha da ucuzlayacağını öngörüyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir