Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.149
% 0.01
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.149
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Analistlerden Çarpıcı Altın Tahminleri: Aralık’ta Bu Dipler Görülebilir!

Altın fiyatları, Çarşamba gününü iki haftadan fazla bir sürenin en düşük seviyelerine geriledi ve Federal Rezerv’in enflasyonla mücadele için 2018’den bu yana ilk faiz artırımını açıklamasının ardından dalgalı hareketler gördü. Analistlerin altın tahminleri ve piyasa yorumlarını Coinmühendisi.com okuyucuları için derledik.

Giles Coghlan: Fed ‘geçici enflasyon’ döneminin sona erdiğini doğruladı

Başkan Jerome Powell liderliğindeki para politikası yapıcıları, Fed gösterge faiz oranını çeyrek puan artırarak %0,25 ile %0,5 arasına çıkaracaklarını söylediler. Ayrıca Fed politika faizinde devam eden artışlar için planlar hazırladılar. HYCM baş analisti Giles Coghlan, gelişmeleri şu şekilde değerlendiriyor:

Herhangi bir şüphe varsa, Fed ‘geçici enflasyon’ döneminin sona erdiğini doğruladı. Politika yapıcılar, küresel ekonomide devam eden birçok belirsizliğe rağmen, faiz oranlarını artırmak için uzun zamandır beklenen bir döngüye başlamayı seçtiler. İleriye dönük olarak, daha fazla yürüyüş eylemi, uyarılarla gelecek. Geçtiğimiz yıl boyunca hazırlandığımız agresif yaklaşımdan ziyade sıkılaştırmaya daha güvercin bir yaklaşım görebiliriz.

Giles Coghlan’a göre, traderlar ve yatırımcılar, duyuruya ‘hisse senetlerinin yükselmesi, altın ve gümüş kazançlarının yanı sıra EUR/USD’nin yükselmesi ve ABD 10 yıllık faizlerinin düşmesi’ lehine bir ‘söylentiyi al, gerçeği sat’ yanıtı görebilirler.

Stephen Innes’in altın tahminleri bu seviyeleri işaret ediyor

Çarşamba günü erken saatlerde, Fed kararı öncesinde, SPI Asset Management’ın yönetici ortağı Stephen Innes, mevcut faiz oranı ortamında altın fiyatlarının yalnızca Rusya-Ukrayna savaşının ardından gelen güvenli liman akışlarından yararlandığını belirtti. Stephen Innes, altın tahminleri için, yakın tarihli bir notta şunları kaydetti:

Bu destek tamamen buharlaştığında, altın önemli bir çapa kaybeder. Altının, artık yüksek emtia enflasyonu etkileriyle birlikte, yıl sonuna doğru 1.800 doların altına düşmeden önce, 1.850 ile 1.950 dolar aralığında kalması muhtemel.

Daha yüksek faiz beklentisi, Çarşamba günü Hazine faizlerini yükseltmeye yardımcı oldu ve 10 yıllık tahvil faizi %2,112 artışla yaklaşık %2,24’e ulaştı ve getirisi olmayan değerli metallere olan talebi azalttı. Bununla birlikte altın, Doğu Avrupa kriziyle yükseldi, ancak enflasyonun aşındırıcı etkilerine ilişkin endişeler de külçe alımlarını destekledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir