Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.592
% 1.39
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.592
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Analistlerden Altın Fiyatları İçin Yön Tayin Eden Tahminler!

Mükemmel bir piyasa oynaklığı, artan tahvil faizleri ve güçlü bir ABD dolarının, değerli metal piyasasına çarpmasıyla, altın fiyatları keskin bir şekilde düştü.

“Her şey bir kerede oluyor ve altına karşı çalışıyor”

Bazı analistler, altının Cuma günü 1.920 doların üzerine çıkamamasının, işlem haftasının başında hissi önemli ölçüde düşüş yönüne kaydırdığını belirtiyor. Blue Line Futures baş piyasa stratejisti Phillip Streible, “Her şey bir kerede oluyor ve altına karşı çalışıyor, ” diyor.

Phillip Streable, emtia piyasasına düşen ilk domino’nun Çin’den hayal kırıklığı yaratan üretim verilerinin ardından bakır olduğunu belirtiyor. Analiste göre, bakırdaki zayıflık, gümüşün endüstriyel bileşenine çarptı ve sonra altın sürüklendi.

“Bu durum, altın fiyatları için tehlikeli bir piyasa ortamı yarattı”

SIA Wealth Management baş pazar stratejisti Colin Ciesynski ise Fed’in duruşunu ve altın fiyatları üzerindeki etkisini şu şekilde değerlendiriyor:

Fed eğrinin o kadar gerisinde ki kendilerini köşeye sıkıştırdılar ve faiz oranlarını yükseltmek için acele ediyorlar. Bu durum, piyasadan çok fazla long’ların boşaltılmasına neden oluyor. Bu, herhangi bir büyük faiz artışından önce gördüğümüz bir şey.

Saxo Bank’ta emtia stratejisi başkanı Ole Hansen, altın herhangi bir destek bulacaksa, bunun muhtemelen Çarşamba günü para politikası kararından sonra gelmeyeceğini söylüyor. Ole Hansen, altının Cuma günü 1.920 doların üzerine çıkamamasının ‘tehlikeli bir piyasa ortamı’ yarattığını da sözlerine ekliyor.

“Altının mevcut seviyelerde tutunma yeteneği etkileyici”

Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere altın fiyatları haftanın başında zorlanıyor olsa da, analistler arasında hala bir miktar iyimserlik var. Colin Cieszynski, Fed’in faiz oranlarını agresif bir şekilde artırma planlarını çevreleyen hala çok fazla belirsizliğin olduğunu kaydediyor. Analist, ABD merkez bankasının, çok hızlı bir şekilde sıkılaşması halinde ABD ekonomisini resesyona itme riskini taşıdığını kaydediyor.

Colin Cieszynski, teknik olarak aşırı satılmadığı için altının daha aşağı hareket etme imkanı olmasına rağmen, piyasada bir miktar dirençli güç olduğunu da sözlerine ekliyor ve şu yorumu yapıyor:

ABD doları, 20 yıl önce altının fiyatı olan 20 yılın zirvesine yakın. Karşılaştığı tüm rüzgarları dikkate aldığımızda altının mevcut seviyelerde tutunma yeteneği etkileyici.

Phillip Streible: Bu durum, altın fiyatları için iyi olabilir

Mevcut satışları Çarşamba günkü para politikası toplantısı öncesinde bir kapitülasyon hareketi olarak gördüğünü söyleyen Phillip Streible, mevcut ortamda portföylerini ayarlamak isteyen yatırımcıların, bakır ve gümüş gibi değişken emtialarda aydınlanmayı düşüneceğini, ancak altın pozisyonlarını savunacağını belirtiyor ve şu tahminlerde bulunuyor:

Piyasada hala çok fazla belirsizlik var ve altın hala düşük volatil bir varlık olarak iyi görünüyor. Fed’in daha fazla şahinleşebileceğini sanmıyorum, bu da altın fiyatları için iyi olabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir