Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.880
% 1.36
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.880
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Analistler: Gelecek Hafta Altın Bu Seviyelerde Olabilir!

Federal Rezerv’in faiz oranı kararı ve Ukrayna’daki gelişmeler, kıymetli metalin rekor seviyelere koşmasının ardından önümüzdeki hafta altın fiyatının yönünde belirleyici olacak.

“Altın 1.980 dolardan kapanırsa, o zaman ben boğayım”

Coinmühendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere altın, Rusya’ya yönelik yaptırımların ithalat yasaklarını artırması, Ukrayna’daki savaşın tırmanması ve emtia piyasasında kaos yaratmasıyla bu hafta güvenli liman alımlarıyla yükseldi. Nisan Comex altın vadeli işlemleri, hafta başında kısa bir süreliğine 2.070 doların üzerine çıktıktan sonra en son 1.990,50 dolardan işlem gördü.

Analistlere göre, altın kısa vadede 2.000 dolar civarında gezinmeye devam edecek. “Altın 1.980 dolardan kapanırsa, o zaman ben boğayım” diyen OANDA kıdemli piyasa analisti Edward Moya, verdiği bir demeçte, altın 2.010 dolara yükselirse o zaman tarafsız kalacağını belirtiyor.

Edward Moya’ya göre, altın önümüzdeki hafta bu aralıkta işlem görebilir

Birçok finansal piyasadaki mevcut oynaklık nedeniyle altın alım satım aralığı oldukça geniş. Önde gelen iki itici güç, Federal Rezerv’in Çarşamba günkü toplantısı ve Rusya’ya yönelik yaptırımlar ile Ukrayna’daki savaşla ilgili yeni gelişmeler olacak. Edward Moya, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Sarı metal önümüzdeki hafta 1.960 dolar ile 2.050 dolar arasında işlem görebilir. Ukrayna’daki durumun hassasiyeti göz önüne alındığında oldukça geniş bir yelpazeye bakıyor. ABD merkez bankasının enflasyon görünümünü nasıl ele alacağı ve daha da önemlisi ileriye dönük sıkılaştırma yolunun ne olacağı konusunda bazı büyük değişiklikler sağlayabilecek Fed politika toplantısı var.

Çarşamba günkü duyuruyu Fed Başkanı Jerome Powell’ın basın toplantısı takip edecek. Tüm gözler yeni ekonomik projeksiyonlarda, nokta planında ve Powell’ın Ukrayna’daki çatışmanın ‘istenmeyen sonuçlarını’ ele alışında olacak. “Powell netlik sağlamalı. Piyasa beklentilerini belirlemesi gerekiyor” diyen Edward Moya, bundan sonra, yaz boyunca çok büyük bir faiz artışı riski olup olmadığının daha iyi anlaşılacağını ifade ediyor.

Paul Ashworth: QT’nin bu yılın ortasına kadar başlatılmasını beklemiyoruz

Piyasalar şu anda gelecek hafta 25 baz puanlık bir artış için %95,1 şansla fiyatlanıyor. Bu beklentiler, ABD Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) Şubat ayında 40 yılın en yüksek seviyesi olan %7,9’a yükseldiğini gösteren son enflasyon verileriyle daha da güçlendi. Ayrıca, Powell geçen hafta Mart toplantısında geleneksel 25 baz puanlık bir artırımı destekleyeceğini ifade etti. CIBC World Markets baş ekonomisti Avery Shenfeld, gelişmeleri şu şekilde yorumluyor:

Yatırımcılar, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ABD para politikası için ne anlama geleceğine ilişkin değerlendirmelerinde bir U dönüşü yaptı. Savaşın ekonomik maliyetlerinin faiz artırım yolunu yumuşatacağı fikriyle kısa bir flört, Şubat TÜFE verilerinin enflasyonun hemen hemen her ana mal ve hizmet kategorisinde patlak verdiğini bir kez daha hatırlatmasıyla hızla tersine çevrildi.

Capital Economics, 2021’de en az beş faiz artırımına ve 2023’te ek dört faiz artırımına işaret edecek yeni tahminler öngörüyor. Bu, Fed Fon oranını %2,25 ile %2,50 arasına yükseltecek. Capital Economics başkanı Kuzey Amerika, ekonomist Paul Ashworth, şunları söylüyor:

Fed Başkanı Jerome Powell, basın toplantısında Fed’in niceliksel sıkılaştırma (QT) planları hakkında daha fazla ayrıntı sunabilir. Ancak QT’nin bu yılın ortasına kadar başlatılmasını beklemiyoruz.

Frank Cholly: Altın için boğa trendi hala bozulmadı

RJO Futures kıdemli piyasa stratejisti Frank Cholly, 2.000 doların üzerine çıktıktan sonra konsolidasyonun altın için iyi bir şey olduğunu söylüyor. Frank Cholly, verdiği bir demeçte, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Bir geri çekilme düzeltmesi iyidir. Piyasanın gücünü test ediyor. Altın 2.050 dolar bölgesine yükselmeye devam edecek. Önümüzdeki hafta faiz artırımının piyasaya zarar vereceğini düşünmüyorum. Artık büyük bir kopuş yaşadığımıza göre, boğa olmaya devam ediyorum. Boğa trendi hala bozulmadı. Ve şu anda, bu iyi bir satın alma fırsatı.

“Altının tekrar 1.800 dolara düşeceğini düşünmüyorum”

Stratejist, kısa vadede altının kolayca 2.050 dolar seviyesine geri döneceğini de sözlerine ekliyor. Ayrıca, Fed’in ekonomiyi resesyona sokmamak için faiz oranlarını yükseltirken daha temkinli bir yaklaşıma işaret ettiği için 50 baz puanlık bir artışla sürpriz yapmasını pek olası bulmuyor. Frank Cholly ayrıca Ukrayna’daki savaşın aylarca sürdüğünü ve altının potansiyel olarak 1.900 dolara dönebileceğini öngören çok fazla korku unsuru görmüyor ve konuyu şu şekilde açıklıyor:

Er ya da geç bir çözüm bulunacaktır. Bu hiç de Putin’in planladığı gibi gitmiyor. 1.900 dolara geri çekilmemiz olası. Ancak Rusya’nın Ukrayna’yı işgal ettiği 24 Şubat’tan önce bile altın piyasası boğa görünümü almaya başlamıştı. Artık dağıldığımıza ve bu seviyelerin üzerinde olduğumuza göre altının tekrar 1.800 dolara düşeceğini düşünmüyorum.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir