Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.093
% 4.99
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.093
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Analistler: Bu Seviyeye Dikkat! Altın Önemli Düşüş Görebilir 

Altın fiyatları Pazartesi günü, doların yirmi yılın en yüksek seviyelerine tırmanması ve ABD Hazine tahvillerinin yükselmesiyle %1,’den fazla değer kaybetti. TD Securities stratejistleri, sarı metalin 1.875 doların altında bir günlük kapanış görmesi durumunda, altının önemli bir düşüş yaşayabileceğini söylüyor.

“Altın bu seviyenin altında kapanış yaparsa, ciddi düşüş gelebilir”

Spot altın fiyatları yazının yazıldığı sıralarda TradingView verilerine göre %1,15 düşüşle 1.860 dolara geriledi. ABD altın vadeli işlemleri ise en son %1,26 kayıpla 1.859 dolardan işlem gördü. Dolayısıyla altın fiyatı 1.875 dolar işaretinin altına düştü. TD Securities stratejistleri, sarı metal bu seviyenin altında bir günlük kapanış görürse, altın fiyatının ciddi bir düşüş yaşayabileceğini belirtiyor. Analistler, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Momentum sinyalleri sarı metalde hızla bozuluyor ve sistematik trend takipçisi tasfiyeleri için çıtayı çok ince seviyelere indiriyor. Sarı metali psikolojik olarak önemli 200-DMA aralığının altına gönderebilecek önemli bir satış programını katalize etmek için altın fiyatlarının yalnızca 1.875 dolara yakın olması gerektiğini tahmin ediyoruz.

Analistler, şimdilik, pozisyonların daha da azalması için hala yer olduğunu söylüyor. Analistlere göre, trend takipçisi tasfiyeleri, bir tasfiye olayını başka bir bacak daha aşağıda başlatmak için yakıt sağlayabilir.

Fed şahinleşirken sarı metal değer kaybediyor

Bu arada külçeyi off-shore alıcılar için daha pahalı hale getiren dolar, aynı zamanda rakip bir güvenli liman olarak kabul edilirken, daha yüksek faiz oranları beklentileriyle birlikte 10 yıllık ABD Hazine tahvil faizlerinin %3’ün üzerini görmesiyle yirmi yılın en yüksek seviyesine yakın seyretti.

Coinmuhendisi.com haberlerinden de takip ettiğiniz üzere Cuma günü Fed’in şahinlerinden ikisi, ABD merkez bankasının inatçı enflasyonla mücadelede tekneyi kaçırdığı görüşüne geri döndü ve Fed’in Mart ayında faiz oranlarını yükseltmeye başlamasından çok önce başlayan sıkılaşan finansal koşullara atıfta bulundu. Altın, enflasyona ve ekonomik belirsizliklere karşı bir önlem olarak kabul edilirken, ABD’deki hızlı faiz artışları, getirisi olmayan külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini artırıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir