Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.916
% 0.59
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.916
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Analistler: Bu Meme Coin Eylül’e Kadar Patlayacak!

Kripto para analistlerine göre en az üç piyasa katalizörü, meme coin projesi Dogecoin’in (DOGE) 2022’nin 3. çeyreğin sonuna kadar en az %50 tırmanabileceğini gösteriyor.

Dogecoin fiyat analizi

Analistlere göre Dogecoin, Mayıs 2021’den bu yana daha uzun zaman çizelgesi grafiklerinde bir ‘düşen kama’ modeli çiziyor ve önümüzdeki aylarda yükselişin tersine dönme potansiyeline işaret ediyor. Analistler, klasik teoriyi Dogecoin’e uyguladığında, kırılma 0,14 dolar seviyesinin yakınında veya bugünkü fiyatın yaklaşık %190 üzerinde gerçekleşirse 0,40 dolara yükseleceğini gösterdiğini söylüyor. Analistlere göre en kötü ihtimalle, düşen kama kırılması, kırılma noktasının 0,75 dolar civarında zirveye yakın olduğu göz önüne alındığında, DOGE’nin fiyat artışını %50’nin biraz üzerinde 0,21 dolara çıkarabilir.

‘Düşen takoz’ kurulumunu, Haftalık DOGE fiyat grafiği / Kaynak: TradingView

Elon Musk’ın Twitter’ı satın alması

Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere bu haftanın başlarında Twitter, Tesla CEO’su Elon Musk’ın 44 milyar dolara satın alma teklifini kabul ettiğini duyurdu. Meme coin fiyatı, Elon Musk’ın DOGE’yi Twitter’ın abonelik hizmetleri için resmi ödeme araçlarından biri olarak entegre etme olasılığına olumlu tepki verdi.

DOGE günlük fiyat grafiği / Kaynak: TradingView

Genesis Global Trading’in piyasa öngörüleri başkanı Noelle Acheson, Elon Musk’ın Twitter’da bir Dogecoin ödeme seçeneği ekleyip eklemeyeceğini doğrulaması gerektiği göz önüne alındığında, DOGE’nin fiyat artışının ipuçlarını ‘çok fazla spekülasyondan’ aldığını belirtiyor.

Meme coin yatırımcıları heyecanlanıyor

Musk’ın 25 Nisan’daki Twitter satın alma duyurusu ve ardından aynı gün yaklaşık %20 artan Dogecoin fiyatları üzerindeki olumlu etkisi, bireysel ve kurumsal ilgide bir artışa denk geldi.

Örneğin, Google Trends’e göre, 25 Nisan’da ‘Dogecoin satın al’ anahtar kelimesi için internet sorguları %392 arttı. Bu arada, değeri 100.000 doları aşan on-chain DOGE işlemlerinin hacmi aynı gün 2,59 milyar dolara ulaştı. Veri analizi platformu IntoTheBlock, ‘Bu, 24 Mart’tan bu yana en yüksek hacim ve toplam hacmin %94’ünü temsil ediyor’ dedi.

Dogecoin on-chain işlem hacmi / Kaynak: IntoTheBlock

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir