Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.914
% 1.25
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.914
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Analistler, Altın’da Önümüzdeki Seanslarda Bu Seviyeleri Bekliyor!

Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle derinleşen jeopolitik kriz, başta petrol olmak üzere emtia fiyatlarının tırmanmasına neden oldu. Artan jeopolitik riskler ve enflasyon endişeleri yatırımcıları güvenli limanlara yönlendirmeye devam ediyor. Bu doğrultuda altın fiyatları, son 2 yılın zirvelerine tırmandı ve Pazartesi günü başka bir psikolojik seviye olan 2.000 doları aştı. Analistlerin piyasa yorumlarını ve tahminlerini Coinmühendisi.com okuyucuları için derledik.

Rusya merkez bankası altın almaya devam edecek

Rusya merkez bankası, Ukrayna’daki savaş nedeniyle ülkeye yönelik Batı yaptırımları arasında finansal istikrarın sağlanmasına yardımcı olacak önlemler aldığı için iç piyasadan altın alımına devam edeceğini açıkladı. Ruble çöktüğü ve Rus hisse senetleri düştüğü için bu büyük ölçüde bir yangın söndürme tatbikatı gibi değerlendiriliyor.

Dünya Altın Konseyi’ne (WGC) göre Rusya, Ocak ayı sonunda 2.300 ton altının biraz altında veya toplam rezervlerin %21’ini elinde tutuyor. WGC’de piyasa istihbarat müdürü Krishan Gopaul, “Gelecekteki satın almaların ölçeği hakkında herhangi bir belirti verilmedi, ancak gelişmeleri izlemeye devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

Küçük bir arka plan açısından, Rusya Federasyonu Merkez Bankası, altın rezervlerinin genel seviyesinin büyük ölçüde değişmediği 2020’de altın alımlarını askıya almıştı. Rusya’nın bankacılık düzenleyicisi 28 Şubat’ta yerli üreticilerden alımlara devam etmeyi planladığını duyurdu.

Analistler, tüm zamanların en yüksek seviyesinin test edilmesini bekliyor

Altın, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmeye karar vermesinden bu yana dramatik bir yükseliş gördü. Spot altın, günün erken saatlerinde 19 Ağustos 2020’den bu yana en yüksek seviyesini 2.000,69 dolara dokunduktan sonra gerilemeye başladı. Bununla birlikte yazının yazıldığı sıralarda günlük %0,47 artışla 1.979,3 dolar seviyesinde işlem görüyordu. ABD altın vadeli işlemleri ise %0,9 artışla 1.984,3 dolar seviyesine yükseldi.

Öte yandan, yatırımcılar güvenli liman ararken, dijital paranın altının yerine güvenli liman olarak lanse edilmesinden sonra, kripto para birimlerinin düşmesi ilginç karşılanıyor. Önümüzdeki seanslarda analistler ve yatırımcılar, sarı metalin tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.075,14 dolara ulaşıp ulaşamayacağını görmek için bekliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir