Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.592
% 1.39
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.592
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Analistler Altın Yatırımcılarını Uyarıyor: Buna Odaklanın!

coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere altın piyasası, Perşembe günü yaklaşık 100 dolarlık bir gün içi dalgalanma gördükten sonra, birçok yatırımcıyı bir kez daha hayal kırıklığına uğrattı.

“Yatırımcılar altına uzun vadeli bir perspektiften bakmalılar”

Rus askerleri Ukrayna’yı işgal ederken, altın fiyatları 1.976,50 dolar ile son 1,5 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Piyasa analisti Neils Christensen, jeopolitik bir güvenli liman olarak altın işlemlerinin riskleri konusunda yatırımcıları ve tradeları uyarıyor. Analiste göre, bu altın oyunuyla ilgili sorun, jeopolitik belirsizliğin artmaması halinde, momentumun sürdürülemez olması. “Bu senaryoyu son on yılda defalarca gördük ve altın başladığı yerden daha da düştü” diyen analist, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Altını tek bir jeopolitik çatışmada kovalamamalısınız. Ancak bu onun etkili bir güvenli liman varlığı olmadığı anlamına gelmez.

Bazı analistlere göre yatırımcıların günlük oynaklığa odaklanmak yerine altına uzun vadeli bir perspektiften bakmaları gerekiyor. Neils Christensen, altının güvenli bir varlık olarak rolü henüz bitmediğini, belirtiyor ve “Sadece kendinize neyi korumanız gerektiğini sormalısınız” diyor. Analist, Ukrayna’nı işgalinin etkileriyle ilgili olarak şu yorumu yapıyor:

Ukrayna’da ortaya çıkan insani trajedinin yanı sıra, bu çatışma küresel ekonomiyi önemli ölçüde etkileyecek. Ukrayna üçüncü büyük buğday ihracatçısı. Aynı zamanda enerji piyasasında da önemli bir oyuncu. Bu yeni çatışma, enflasyonu daha da yükseltebilecek küresel gıda ve enerji tedarik zincirlerini tehdit ediyor.

“Altın, küresel finans piyasasında güvenliğin son sütunlarından biri”

Analistler, artan enflasyon tehdidinin, Rusya’nın savaş oyunlarına başlamadan çok önce altın piyasasını yeni bir yükseliş trendine sürüklediğine dikkat çekmişti. Analiste göre bu, büyümeye devam eden sinsi bir tehdit.

Cuma günü ABD tüketici fiyatları, Federal Rezerv’in tercih ettiği enflasyon göstergesi olan çekirdek PCE ile, 1983’ten bu yana en yüksek seviyesi olan %5,2’ye yükseldi. Bu yeni bir bilgi değil, ancak yükselen fiyatların hiçbir yere gitmediğini gösteriyor. bunun nasıl biteceğini bilmiyoruz.

“Altın, küresel finans piyasasında güvenliğin son sütunlarından biri” Neils Christensen, hisse senetleriyle herhangi bir ilişkisi ve karşı taraf riskinin olmamasının, onu önemli bir çeşitlendirme aracı haline getirdiğini söylüyor. Analiste göre, altının günlük fiyat hareketi sinir bozucu olabilse de, yatırımcılar için hala önemli bir varlık olmaya devam ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir