Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.850
% 0.77
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.850
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Analistler: Altın Önümüzdeki Birkaç Ayda Bu Seviyelerde!

Altın ve gümüş fiyatları, ham petrol fiyatlarındaki yükselişin ardından bu hafta güçlü bir notla başladı. Peki, sırada hangi seviyeler olabilir? Finans kuruluşu ANZ Bank’e göre altında 1.900 doların altına düşülmesi pek olası değil. İşte detaylar…

ANZ Bank: Altın fiyatının 1.900 doların altına düşmesi olası değil

ANZ Bank’taki stratejistlerin görüşüne göre, sıkı para politikaları, yatırımcıların altına olan iştahını azaltabilir. Bununla birlikte, sarı metalin 1.900 dolar seviyesinin altına düşmesi pek olası değil. Ayrıca bankanın analistlerine göre, altının fiyatı, önümüzdeki üç ay içinde 1.950 dolar civarında işlem görecek. ANZ Bank analistleri, aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

Küresel merkez bankaları enflasyonu kontrol altına almak için para politikasını sıkılaştırmaya başlıyor. Kötüleşen tedarik zinciri kesintileri ve yükselen emtia fiyatları, ABD Merkez Bankası’nı yıl boyunca daha agresif faiz artırımları yapmaya sevk edebilir. Bu, yatırımcıların altına olan iştahını azaltabilir, ancak aşağı yönlü görünümü önümüzdeki altı ay boyunca ons başına 1.900 dolar civarında korunuyor. Altın fiyatlarının önümüzdeki üç ayda ons başına 1.950 dolar ve bu yıl için ortalama 1.900 dolar civarında işlem görmesini bekliyoruz.

Piyasada son durum nedir?

Altın ve gümüş fiyatları, ham petrol fiyatlarındaki yükselişin ardından bu hafta güçlü bir notla başladı. Riskten kaçınma, yatırımcılar için günün ihtiyacı olmaya devam ediyor, bu nedenle altın ve ABD doları için güvenli liman talebi görüldüğü söylenebilir. Rusya-Ukrayna savaşı ve yaygın piyasa etkileri, altın için devam ediyor gibi görünmüyor, ancak değerli metal yine de yeşil tahtada işlem görüyor.

Coinmühendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere küresel tahvil piyasası getirileri, ABD Fed başkanının daha şahin olabileceklerini ve 50 bazlık bir artışın da göz ardı edilemeyeceğini söylemesinin ardından; ABD Hazine getirilerinin üç yılın en yüksek seviyelerine yaklaşmasıyla birlikte, son zamanlarda keskin bir şekilde yükseliyor. ABD 2 yıllık ve 10 yıllık getiri eğrisi de piyasaları etkilemeye devam ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir