Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.772
% 1.13
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.772
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Analistler: Altın Önümüzdeki 6 Ayda Bu Seviyeleri Görebilir!

Altın Pazartesi günü uluslararası piyasalarda, artan doların dolar ile fiyatlandırılmış külçe talebini baskılaması ve artan ABD Hazine getirilerinin fiyatlar üzerinde baskı oluşturmasıyla düştü. Ons altın yazım sırasında 1.860 dolardan el değiştirirken gram altının fiyatı 896 lira seviyelerinde görünüyor. Peki önümüzdeki süreçte hangi seviyeler görülebilir? ANZ Bank analistleri açıkladı. İşte detaylar…

ANZ Bank: Altın, 1.900 dolarda desteklenecek

ABD Merkez Bankası (FED) faiz oranlarını artırırken ABD dolarının amansız gücü altın üzerinde baskı oluşturuyor. Bununla birlikte, ANZ bankasındaki stratejistler, sarı metalin önümüzdeki altı ay boyunca 1.900 dolar civarında dirençli kalmasını bekliyor. Altının iyi desteklendiğini düşünen analistler, aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarını yükseltmesiyle, yatırımcının altına yönelik iştahı biraz daha parlıyor. Son zamanlarda değerli metal fiyatları için bir başka engel olarak daha güçlü bir ABD doları ortaya çıktı. Jeopolitik risklerin ve sürekli enflasyonun aşağı yönlülüğü koruduğunu görüyoruz ve altının önümüzdeki altı ay içinde ons başına 1.900 dolar seviyesinde desteklenmesi gerekiyor.

Piyasalarda son durum

coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere kıymetli metal fiyatları, ABD Merkez Bankası’nın politikaya ilişkin şahin görünümü nedeniyle baskı altında kalmaya devam etti. Bununla birlikte, uzmanlara göre, Rusya’nın Zafer Günü’nde Ukrayna’yı destekleyen NATO ülkelerine savaş ilan etmekle tehdit etmesi nedeniyle bugünkü seans değerli metal fiyatları için önemli olabilir. Fed’in faiz artırımının ardından altın fiyatlarında toparlanma görüldü. Hisse senedi piyasasının, Rusya’nın Zafer Günü nedeniyle volatilite yaşayabileceği de uzmanların düşünceleri arasında yer alıyor.

Altın fiyatları Pazartesi günü zayıf işlem gördü ve COMEX’te spot altın fiyatları sabah ticaretinde ons başına 1.876 dolara yaklaştı. Daha güçlü dolar ve güçlü ABD tahvil getirileri, altının üzerinde baskı oluşturmaya devam ederek altın fiyatlarının ons başına 1900 doların altında dar bir aralıkta kalmasını sağladı. 10 yıllık ABD Hazine tahvilleri sabah ticaretinde yüzde 0,59 artışla yüzde 3,14 oldu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir